Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināta (22:28) - Parlamentāro izmeklēšanas komisiju par Ķemeru sanatorijas privatizāciju vadīs Stalts

Ceturtdien dibināto Saeimas parlamentāro izmeklēšanas komisiju Ķemeru sanatorijas privatizācijas tiesiskuma un pēkšņās maksātnespējas pasludināšanas lietā vadīs bezpartejiskais Saeimas deputāts Dāvis Stalts, ziņo Latvijas radio.

D.Stalts aģentūrai LETA sacīja, ka komisijai, pirmkārt, nepieciešams "apskatīt tiesiskuma jautājumu, gan nododot Ķemeru sanatoriju privatizācijai, gan arīdzan apskatīt privatizācijas likumīgu norisi, par ko ir Valsts kontroles atzinums, ka tā ir notikusi nelikumīgi." Otrkārt, nepieciešama strauja rīcība, lai, iespējams, glābtu Ķemeru sanatoriju kā vietu, kurā vēl ir iespējams atdzimt kūrortoloģijas funkcijām.

D.Stalts žurnālistiem paudis, ka maksātnespējas administratoru vidū ir izveidojusies kasta vai grupējums, kas stāv aiz visām pašreizējām norisēm. Pēc tam būs redzams, vai objekts tiks palaists vaļā un pārorientēsies uz citiem objektiem, vai arī šis būs objekts, kuru vajadzēs līdz galam izsaimniekot.

Vadītājs pirmajā komisijas sēdē arī sacīja, ka Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridiskās un faktiskās situācijas izvērtēšanai izveidotās parlamentārās izmeklēšanas komisija varētu doties apmeklēt pašu sanatoriju, ziņo LETA.

Jau ziņots, ka Saeima 18.aprīlī nolēma izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju par Ķemeru sanatorijas pārvaldīšanas juridisko un faktisko situāciju. Paredzēts izvērtēt Ķemeru sanatorijas privatizācijas tiesiskumu, privatizācijas līguma izpildi, kā arī izvērtēt situāciju ar SIA Ominasis Latvia maksātnespēju.

(ziņa papildināta ar Panorāmas sižetu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas