Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta ar FOTO - Pasta nodaļās var iegādāties ziedojumu zīmes Kokneses likteņdārzam

Iegādājoties jebkurā Latvijas pasta nodaļā Kokneses fonda izdoto Ziedojumu zīmi 5, 10, 20 vai 100 latu vērtībā, ikviens var atbalstīt Kokneses likteņdārza izveides otrās kārtas darbus. Līdzekļi tiek vākti ceļa ierīkošanai, lai varētu izstaigāt Krievkalna pussalu Daugavā pie Kokneses, kur pēc japāņu arhitekta Šunmio Masuno projekta top dvēseļu dārzs 20.gadsimtā totalitārajos režīmos cietušajiem, kā arī topošā amfiteātra – svētvietas pie Daugavas – laukuma attīrīšanai un sagatavošanai.

Likteņdārza ziedojumu zīmi, kuras ideja pārmantota no Brīvības pieminekļa tapšanas procesa pagājušā gadsimta sākumā, parakstījis Valsts prezidents, Likteņdārza projekta aizbildnis Valdis Zatlers, kā arī projekta īstenotāja – Kokneses fonda padomes priekšsēdētājs Vilis Vītols un Kokneses pagasta padomes priekšsēdētājs Viesturs Cīrulis.

Pagājušajā gadā salā sāka veidot ābeļdārzu, bet šogad notikušas vairākas tikšanās, lai noskaidrotu Likteņdārzā veicamo meža un dārza darbu secību, stādāmo materiālu, aprēķinātu zemes darbu apjomus.

Pakāpeniski veidojot vietu, ko rakstniece Māra Zālīte nosaukusi par dvēseļu dārzu, taps vieta, kādas otras Latvijā nav, kļūstot par ievērojamu piemiņas vietu un arī tūrisma objektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas