Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

papildināta - Atlūgumu iesniedzis IUB vadītājs Tiknuss

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) ilggadējais vadītājs Andrejs Tiknuss aizvadītajā nedēļā iesniedzis atlūgumu pēc sarunas ar finanšu ministru Andri Vilku (Vienotība). Portāla pietiek.com rīcībā esošā informācija liecina, ka šāds lēmums saistīts ar ieilgušo AS Pasažieru vilciens pasažieru vilcienu konkursu.

Finanšu ministrs A.Vilks esot uzstādījis līdzšinējam biroja vadītājam nepieņemamus nosacījumus. Atsevišķi avoti ministrijā runā pat par atklātu spiedienu, kas izdarīts uz A.Tiknusu, vēsta pietiek.com.

A.Tiknuss aģentūrai LETA kā atlūguma iemeslu norādīja, ka jau divus termiņus strādājis IUB vadītāja postenī un drīzumā beidzas otrais termiņš, ko viņš strādā šajā amatā. A.Tiknuss arī līdz gada beigām paredzējis pieteikties pirmstermiņa pensijai. Viņš sacīja, ka jau ir sasniedzis pensionēšanās vecumu.

LETA vēsta, ka vēl pirms mēneša IUB vadītājs aģentūrai sacīja, ka pats nedomā atstāt amatu un ir gatavs viņa kā ierēdņa darba novērtēšanai. Vaicāts par nostājas maiņu, A.Tiknuss pirmdien lakoniski sacīja: "Es pārdomāju".

Finanšu ministrs LETAI apliecināja, ka ir saņēmis A.Tiknusa iesniegumu par atlūgumu, kurā viņš raksta, ka decembrī beidzas otrais piecu gada darba termiņš, tāpēc viņš esot nolēmis neturpināt darbu civildienestā. Ministrs augstu vērtējot A.Tiknusa paveikto biroja vadīšanā un nostiprināšanā. Finanšu ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis norādīja, ka jau tuvākajā laikā tiks izsludināts atklāts konkurss uz biroja vadītāja amatu.

A.Tiknuss IUB vadītāja postenī strādās līdz 9.decembrim, ziņo LETA.

Jau ziņots, ka šā gada beigās noslēdzas otrais termiņš, kad amatā ir A.Tiknuss.

Finanšu ministrijā 30.septembrī tika izveidota A.Tiknusa vērtēšanas komisija, kuru vada finanšu ministrs A.Vilks.

(papildināta ar 3.rindkopu)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas