Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināta FOTO galerija - Bērziņš Kanādā ar Bombardier vadību pārrunā sadarbības iespējas

Valsts prezidents Andris Bērziņš, turpinot darba vizīti Kanādā, 20.septembrī apmeklēja Monreālu, kur tikās ar uzņēmuma Bombardier vadību un pārrunāja Latvijas turpmākās sadarbības iespējas ar vienu no pasaulē lielākajiem lidmašīnu un vilcienu ražotājiem, portālu Diena.lv informēja prezidenta preses dienests.

Bombardier ir vienīgais uzņēmums pasaulē, kas ražo gan lidmašīnas, gan vilcienus. Iepazīšanās vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēja arī lidmašīnu salikšanas angārus un apskatīja jaunākos lidmašīnu simulatoru paraugus. Savukārt uzņēmuma vadība iepazīstināja Latvijas pārstāvjus ar tās darbības virzieniem un finanšu rādītājiem, kā arī pārrunāja iespējamo sadarbības paplašināšanu. Tās pamatā varētu būt Latvijas pieredze un tradīcijas civilās aviācijas jomā un ļoti izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums, ņemot vērā Bombardier plānus par jauniem tirgiem austrumu virzienā no Latvijas. Abas puses izrādīja interesi par šādu pieeju sadarbībai jau tuvākā perspektīvā.

Bombardier prezidents Pjērs Boduāns, apsveicot Latvijas prezidentu ar ierašanos uzņēmumā, arī norādīja, ka šī ir ļoti īpaša nedēļa gan uzņēmumam, gan vienam no tā klientiem – nacionālajai lidsabiedrībai airBaltic, kura 2012.gada beigās ir noslēgusi  līgumu par desmit jaunu Bombardier CS300 tipa lidmašīnu iegādi. Šo pirmdien veiksmīgi noslēdzies jaunās lidmašīnas izmēģinājums. Bērziņš pirmo izmēģinājuma lidojumu noskatījās video ieraksta versijā.

Latvijas nacionālajai aviokompānijai airBaltic ir nodrošinātas arī pirkuma tiesības uz vēl desmit Bombardier CS300 lidmašīnām. Izvēle par labu tieši šim ražotājam un šim modelim izdarīta tādēļ, ka CS300 pasažieru lidmašīna ir visefektīvākā savā klasē, tās patēriņa rādītāji apliecina ekonomiju, tajā ietverti videi draudzīgi risinājumi, uzsver prezidenta preses pārstāvji. 

Bombardier bāze atrodas Monreālā, Kanādā. Uzņēmuma akcijas tiek tirgotas Toronto fondu biržā (BBD), tas ir iekļauts Dow Jones Sustainability World un North America akciju indeksos. Pagājušajā finanšu gadā, kas noslēdzās 2011.gada 31.decembrī, Bombardier ieņēmumi sasniedza 18,3 miljardus ASV dolāru.  

Pēcpusdienā Monreālas latviešu centrā Bērziņš tikās arī ar tautiešiem. "Mūsu izdzīvotspēja ir bijusi mums nepieciešama un izšķirīgi nozīmīga cauri gadsimtiem. Iepriekšējā gadu simtā tā ir bijis vismaz trīs reizes. Tāpēc mēs protam pieņemt atbildīgus lēmumus un visi kopā iet droši dzīvē uz priekšu," tikšanās laikā teica Valsts prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas