Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

papildināta - Jēkabpilī bruņotā laupīšanā spēļu zālē nošauts policists, vairāki cilvēki ievainoti

Otrdienas rītā Jēkabpilī noticis bruņots laupīšanas uzbrukums kādai spēļu zālei. Aizturot iespējamos uzbrucējus, nošauts viens policists, vēl vairāki cilvēki ievainoti, portālam Diena.lv pastāstīja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Pēc plkst.9.00 spēļu zālē Fēnikss iegāja pieci bruņoti vīrieši, kas mēģināja izdarīt laupīšanu. Spēļu zāles apsargs paspēja nospiest trauksmes pogu, uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca Valsts policijas (VP)  darbinieki, kā arī apsardzes firmas darbinieki.

Pakaļdzīšanās laikā starp policijas darbiniekiem un uzbrucējiem sākās apšaude, kuras laikā nāvējošas traumas guva viens policijas darbinieks. Vēl divi policijas darbinieki ievainoti.

Šobrīd policisti aizturējuši piecus uzbrucējus, no kuriem trīs ir ievainoti.

No pieciem uzbrucējiem spēļu zālei Jēkabpilī trīs ir bijuši policijas darbinieki, viens no tiem specvienības Alfa darbinieks.

Divi no aizturētajiem ir Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki, kas iepriekš jau atstādināti no pienākumu pildīšanas cita kriminālprocesa ietvaros. Tiks veikta dienesta pārbaude Zemgales reģiona pārvaldē, kuru vada Haralds Laidiņš. Viņš pats turpina pienākumu pildīšanu.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece uz dienesta pārbaudes laiku no pienākumu pildīšanas atstādinājusi Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi.

Saistībā ar notikušo trešdien Iekšlietu ministrijā tiks sasaukta ārkārtas operatīvā sanāksme.

VP priekšniekam Artim Velšam uzdots nekavējoties doties uz Jēkabpili un kontrolēt situāciju, savukārt VP uzdots nodrošināt pastiprinātu patrulēšanu Jēkabpils teritorijā.


Uz Jēkabpili ir devies arī VP priekšnieks Artis Velšs.

Cietušajiem policistiem tiks sniegts pilns medicīniskais atbalsts. Pēc uz Jēkabpili no Rīgas izsaukts Katastrofu medicīnas centra helikopters ar mediķu papildspēkiem

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas