Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Studentu vienību festivālā nezina, kas ir dižķibele

«Te ir jauka studentiska gaisotne, un neviens te nezina, kas ir dižķibele,» ar šādiem vārdiem sestdienas vakarā Diena.lv studentu celtnieku vienību veterānu festivāla noskaņu raksturoja Raimonds Eizenšmits, bijušais Politehniskā institūta Kurzemes brigādes štāba komandieris.Otrā studentu celtnieku vienību veterānu festivāla, kas šogad notiek Ķegumā, organizatore Tija Auziņa pastāstīja, ka festivālā piedalās vairāk par 30 bijušo studentu celtnieku vienību dalībnieki. «Mēs visi esam ļoti laimīgi, tik daudz smaidu, mīļuma ir koncentrēts vienā vienīgā pļavā Daugavas krastā,» teica T.Auziņa.

Otrais festivāls sākās ar lielā ugunskura iedegšanu piektdienas vakarā, pie kura pirmo valsi dejo pāri, kas iepazinušies studentu celtnieku vienībās.

Studentu celtnieku vienības bija padomju laikos populāra studentu kustība, kad liela daļa lielāko augstskolu jauniešu vasarās strādāja celtniecībā, būvējot cūku fermas un citus objektus, reizi vasarā satiekoties visu vienību kopīgā festivālā.

Iepriekšējais studentu vienību veterānu festivāls notika pirms desmit gadiem Buses pilskalnā un tāpat kā tagad arī toreiz to rīkoja Tija Auziņa, kura jau vairāk nekā 20 gadus pazīstama arī kā Bilžu organizētāja.

Studentu vienību festivālā, kā liecina tās darba kārtībā rakstītais, paralēli sportošanai ir iecerēta arī «biznesa kontaktu dibināšana un politisko domubiedru meklēšana». Bijušie studentu vienību dalībnieki bija aicināti uz festivālu ierasties, līdzi ņemot agrākos vienību karogus, kas toreiz bija katrai vienībai, kā arī formas, ja tādas ir saglabātas.

Festivālā viesosies grupa CREDO, bet nakts balles notiks kopā ar Robertu Gobziņu. Paredzēta arī aģitbrigāžu skate, kas agrākajos vienību festivālos bija viens no centrālajiem notikumiem. Jāatgādina, ka tajā laikā nebija ne tikai mobilo tālruņu, bet arī personīgo automašīnu un studenti uz festivāliem brauca ar kolhozu autobusiem, sabiedrisko transportu, vai vilcienu — pārsvarā šo laiku transporta līdzeklī pavadot dziedot. Tāpat notika vienību savstarpējā ciemošanās citai pie citas un lokālāka rakstura festivāli.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas