Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - Zem vilciena iet bojā 16 gadus veca Vācijas pilsone, pieļauj pašnāvību

Tukuma novada Milzkalnes stacijas apkaimē sadursmē ar vilcienu otrdien gājusi bojā kāda 16 gadīga Vācijas pilsone. Portāls _Neatkarīgās Tukuma ziņas _vēstī, ka atrasta arī pirmsnāves zīmīte, kurā viņa rakstījusi, ka jau vairākus gadus gribējusi izdarīt pašnāvību.

Jauniete Latvijā atradusies apmaiņas programmas Youth for Understanding (YFU) ietvaros.

Diena.lv stāsta programmas direktore Latvijā Ieva Grāvīte, organizācija pirmo vēsti par negadījumu saņēma otrdien ap plkst. 21:30. Policija negadījuma vietā atradusi jaunietes atstātu sarakstu ar telefona numuriem, kuriem zvanīt.

Par notikušo vakarā informēta YFU organizācijai Vācijā, kura iedarbināja mehānismu, kurš tiek pielietots visos gadījumos, kad ārvalstīs iet bojā kāds Vācijas pilsonis - informēta Vācijas vēstniecību Latvijā, kura no rīta sazinājās ar tiesībsargājošajām iestādēm. “Visas lietas, kas saistītas ar ģimenes informēšanu Vācijā un viņas repatriēšanu uz dzimteni un dokumentu jautājumiem, kārto konsulārais dienests,’ norāda I. Grāvīte.

Jauniete ir atstājusi divas pirmsnāves vēstules. “Viņa ir atstājusi ļoti garu un filosofisku un eksistenciālu vēstuli savai mammai Vācijā, kā arī atstājusi pateicības vēstuli savai viesģimenei Latvijā,” skaidro I. Grāvīte. “Protams, mēs visi, kas ir saistīti ar šo jaunieti, esam šokēti – gan viesģimene, gan skola, gan klasesbiedri, gan pārējie apmaiņas studenti, kas ir šobrīd Latvijā,” stāsta organizācijas vadītāja.

Tajā pašā laikā I. Grāvīte un YFU Latvijas programmas administratori atviegloti uzelpojot, ka jaunietes motivācija ne mazākajā mērā nav bijis apmaiņas gads vai problēmas, kuras Latvijas pārstāvji nebūtu ievērojuši. Jauniete arī pirms nāves sagatavojusi albumu ar bildēm no apmaiņas gada, ko nodod viņas ģimenei Vācijā kā pierādījumu, ka viņai šeit klājies labi. “Viņa ļoti lietišķi izklāsta, ka jau daudzus gadus ir mocījusies ar eksistenciālām problēmām, ka viņas gars grib būt brīvs, tas ir iesprostots ķermenī; šai zemes dzīvei nav jēgas un nāve nav nekas slikts, bet gan atbrīvojošs faktors,” jaunietes paustos uzskatus pirmsnāves vēstulē klāsta I. Grāvīte. Vēstulē teikts, ka pašnāvību jauniete gribējusi izdarīt jau gadus iepriekš, bet to nav izdarījusi savas mātes dēļ, kā arī domājusi, ka apmaiņas gads ārpus Vācijas viņas domas no tā novērsīs.

YFU aptaujājusi arī cilvēkus, kuri ikdienā kontaktējušies ar bojā gājušo jaunieti. Viņi visi ir ļoti pārsteigti par vācietes rīcību, jo uzvedība ikdienā nav liecinājusi par depresiju. “Viņa bija ļoti pozitīva, visur iesaistījās un īstenībā bija atraktīva meitene – to apgalvo visi,” teic I. Grāvīte.

Šobrīd arī informācija pavēstīta pārējiem 14 apmaiņas studentiem un viņu viesģimenēm. No Vācijas Latvijā uzturas 11 apmaiņas studenti, piektdien viņiem birojā būs iespēja tikties ar vācu mācītāju un pārrunāt notikušo.

Latvijas viesģimenei, pie kuras uzturējās pašnāvību izdarījusī jauniete, meita šobrīd atrodas Francijā šīs pašas apmaiņas programmas ietvaros. Arī viņa ir informēta par notikušo.


(papildināta no 3. rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Raksts par negadījumu portālā ntz.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas