Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināts (16:21) - Vešņakovs par patriarha vizīti: Kirilu gaida Latgalē

"Es no savas puses redzu, ka patriarhu gaida Latgalē," preses konferencē, viesojoties Daugavpilī, žurnālistiem par Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila pārcelto vizīti sacījis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Vešņakovs norādījis, ka Kirila vizīte Latvijā nav atcelta, bet gan pārcelta uz vēlāku laiku, vēstnieka teikto atreferē portāls Grani.lv. Diplomāts skaidro, ka 2010.gada decembrī ielūgumu Kirilam apmeklēt Latviju izteica toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers. "Patriarhs ielūgumu ar prieku pieņēma, viņš jau bijis iepriekš jūsu valstī, vēl pirms sāka vadīt Krievijas Pareizticīgo baznīcu, un viņam palika ļoti patīkams un sirsnīgs iespaids par viesošanos pie jums," sacījis Vešņakovs.

Pēc vēstnieka stāstītā, vēlāk Valsts prezidents Andris Bērziņš konkretizējis gaidāmās vizītes datumus, proti, tā bija plānota no 16. līdz 18.maijam. Vizītes laikā bija iecerēts apmeklēt Rīgu un, iespējams, arī Daugavpili – pilsētu, kurā ir daudz pareizticīgo. "Bet mēnesi atpakaļ, atsaucoties uz savu aizņemtību, Bērziņš uzrakstīja vēstuli ar lūgumu pārcelt vizīti uz šā gada beigām."

Patriarhs pēc neliela pārdomu brīža devis savu piekrišanu, bet precīzs pārceltās vizītes datums vēl nav noteikts. "Jums jāpaiet Eiropas Parlamenta vēlēšanām, pēc tam – Saeimas [vēlēšanām], tad viss kļūs skaidrs. Es no savas puses redzu, ka patriarhu gaida Latgalē," bildis Vešņakovs.

Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne portālam Diena.lv sacīja, ka par pārceltās vizītes datumiem un plāniem nekas nav vēl ticis runāts. Turklāt viņa bilda, ka sākotnēji maijā plānotajā vizītē viesošanās Daugavpilī nebija paredzēta.

"Valsts prezidents vizītes pārcelšanas sakarā jau vairākkārt ir teicis, ka tas noticis, lai šī brīža starptautisko notikumu kontekstā novērstu iespēju vizītes laikā jebkādām provokatīvām darbībām. Prezidents ir izteicis cieņas apliecinājumus Latvijas pareizticīgo sabiedrībai, kas vienmēr ir bijusi un būs nozīmīga Latvijai," skaidroja prezidenta pārstāve.

Jau marta vidū laikraksts Diena vēstīja, ka gaidāmā patriarha vizīte, kas iepriekš tika uzlūkota kā pozitīvs signāls kaimiņattiecību attīstībai, Ukrainas notikumu kontekstā ieguva pavisam citu nokrāsu.

Vēlāk Valsts prezidenta kanceleja paziņoja, ka vizīte pārcelta. Netika slēpts, ka tam pamatā ir Krievijas rīcība Ukrainā.

(5. un 6.rindkopā pievienots Valsts prezidenta kancelejas komentārs.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas