Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (16:39) - Apstiprināta jaunā Privatizācijas aģentūras valde ar bijušo Citadeles padomes locekli

Par Privatizācijas aģentūras (PA) otro valdes locekli ir izvēlēts kādreizējais bankas Citadele padomes loceklis Ģirts Freibergs, pirmdien žurnālistiem paziņoja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Vienotība/RP).<i>Privatizācijas aģentūras</i> ārkārtas akcionāru sapulcē pirmdien iecelta jaunā aģentūras valde.

Par aģentūras valdes priekšsēdētāju ir iecelts Vladimirs Loginovs, par valdes locekli - Ģirts Freibergs.Loginovs līdz šim ir bijis Privatizācijas aģentūras Komercdarbības dienesta vadītājs, kā arī investora piesaistes bankai <i>Citadele</i> projekta vadītājs. Savukārt Freibergam ir liela pieredze darbā finanšu sektorā, tai skaitā divus gadus viņš ir bijis bankas <i>Citadele</i> padomes loceklis, ir darbojies arī citos finanšu uzņēmumos. 

Freibergs šim amatam esot izvēlēts savas lielās pieredzes dēļ. Dombrovskis skaidroja, ka Freibergam ir pieredze gan finanšu jomā, gan arī saistībā ar Citadeli. Līdz ar to ministrs uzskata, ka jaunajam PA valdes loceklim būšot nepieciešams maksimums divas dienas, lai izvērtētu līgumu par Citadeles pārdošanu pirms tā parakstīšanas.

Plānots, ka amatā Freibergu apstiprinās pirmdien vai otrdien, 4.novembrī.

Kā ziņots, pagājušajā ceturtdienā amatu atstāja Ekonomikas ministrijās pārraudzībā esošās Privatizācijas aģentūras (PA) valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lausks, kuriem pagājušajā piektdien būtu bijis jāparaksta līgums par bankas Citadele pārdošanu.

Līdz ar to tika sākta divu valdes locekļu meklēšana, jo bez tiem iestādei nav rīcībspējīgas vadības. Līdz pirmdienai bija izvēlētas viens no valdes locekļiem - līdzšinējais PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Freibergs 2012.gadā pameta Citadele padomes locekļa amatu, lai sāktu darbu AS Diena valdē.

Mainīts virsraksts un pievienotas 2. un 3.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas