Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

papildināts (18:36) - Bērziņš par Maxima vadības attieksmi runās ar Grībauskaiti

Valsts prezidents Andris Bērziņš situāciju ar Maxima vadību uzskata par cilvēcīgi nepieņemamu un, Viļņā tiekoties ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, runās par šo jautājumu."Tas šobrīd ir vairāk nekā nopietni," Dienai.lv sacīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.Jau vēstīts, ka Bērziņš devies uz Viļņu, kur piedalās Austrumu partnerības samitā.

Lai arī divpusēja tikšanās ar Grībauskaiti Bērziņam nav paredzēta, iespēja satikties abiem prezidentiem būs.Jau vēstīts, ka, lai gan Maxima Latvija valdes loceklis Gintars Jasinsks ceturtdien masu medijiem daudz runāja par savu morālo atbildību Zolitūdē notikušajā traģēdijā, uz Dienas jautājumu, vai kādam no uzņēmuma vadības nevajadzētu atkāpties no amata, atbildēja ar izbrīnā sarauktām uzacīm: kādēļ gan? "Lai atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi, mēs nejūtamies nedz politiski, nedz juridiski atbildīgi par notikušo," pauda Jasinsks.

Sašutumu par Maxima attieksmi Rīgā jau paudis Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs. Uz ministriju tika izsaukts Lietuvas vēstnieks Latvijā Ričards Degutis. ĀM portāls Diena.lv uzzināja, ka valsts sekretārs paudis neizpratni un nosodījumu Jasinska izteikumiem. Viņš norādījis, ka ir bezatbildīgi šādi norobežoties no notikušās traģēdijas un tas kaitē uzņēmuma reputācijai. Valsts sekretārs aicinājis Lietuvas valdību aktīvi rūpēties par lietuviešu uzņēmumu reputāciju un iesaistīties, lai izskanējušie apgalvojumi tiktu atsaukti.

Lietuvas vēstnieks paudis nožēlu par Maxima vadītāja izteikumiem un solījis Latvijas sašutumu darīt zināmu tālāk, lai nepieļautu situācijas nevajadzīgu tālāku saasināšanos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas