Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par braukšanu reibumā Bauskā ierosināts viens no pirmajiem kriminālprocesiem

Par braukšanu reibumā Bauskā ierosināts viens no pirmajiem kriminālprocesiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Šodien, 28.novembrī, Bauskā ap plkst.8.50 vīrietis vadīja automašīnu "Volvo S40" pa Mazo salātu ielu un uz slidenās brauktuves netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas. Negadījumā tika bojāta automašīna un ielas malā augošie koki un krūmi. Pārbaudes laikā likumsargi konstatēja, ka vīrietis pie stūres ir sēdies, būdams 1,95 promiļu reibumā. Policijā par nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tādējādi apdraudot satiksmes drošību, tika sākts administratīvā pārkāpuma process un vīrietim piemērots naudas sods 25 eiro.

Lai aizsargātu sabiedrisko kārtību, atjaunotu taisnīgumu un sodītu par izdarīto pārkāpumu, kā arī atturētu pārkāpumu izdarījušo personu no turpmākas pārkāpumu izdarīšanas, kopš 25.novembra atbilstoši grozījumiem Krimināllikumā un saistītiem grozījumiem Ceļu satiksmes likumā par automašīnas vadīšanu, ja izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība. Tāpēc šajā gadījumā, lai arī vīrietim bija transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, policisti par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā sāka kriminālprocesu.

Par minēto likumpārkāpumu personai, kura vadījusi transportlīdzekli reibumā, tiks konfiscēts viņai piederošais transportlīdzeklis un paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas