Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Par Latvijas Zemnieku federācijas valdes priekšsēdētāju ievēl Hauku

Ceturtdien par Latvijas Zemnieku federācijas (LZF) valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēja Agitu Hauku, portālu Diena.lv informēja LZF.

Valdes locekļu amatos tika ievēlēti - Mārtiņš Cimermanis, Zaiga Blaua, Agris Veide, Linards Ligeris, Aina Golubeva un Maija Lankupa.

Uz kopsapulci bija ieradušies vairāk nekā simts cilvēku, kuri saņēma aktuālāko informāciju šajā jomā. Latvijas Zemkopības ministrijas Valsts sekretāra vietniece Rigonda Lerhe uzstājās ar prezentāciju Latvijas lauksaimniecības šodiena un perspektīva, informējot par jaunumiem likumdošanā un finansiālajā atbalstā lauksaimniekiem. SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis runāja par tēmu Latvijas lauki 2020 – ko vēlamies sasniegt?, aktualizējot faktu, ka satraucoša ir zemā lauksaimnieciskās ražošanas efektivitāte. LZF valdes loceklis Agris Veide stāstīja par lobēšanas procesu Eiropas Savienībā, un federācija pieņēma konceptuālu lēmumu atbalstīt zemnieku maksājumus šīs programmas īstenošanā, pēc savas labprātīgas vēlmes katrai saimniecībai no viena hektāra, par kuru tiek saņemti tiešmaksājumi, īpašā kontā pārskaitot 50 santīmu.

LZF dibināta 1990. gadā, pārstāv 24 juridiskos un 77 individuālos biedrus, kopā – 5034 zemniekus. Par savu uzdevumu LZF uzskata ne tikai pašiem tās biedriem veiksmīgi saimniekot savā zemē, bet kopā domāt un rīkoties, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu lauksaimnieciskās ražošanas veicināšanā un lauku vides attīstībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas