Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Par lauku zemi uzturēšanās atļaujas nedos

Ja Saeima ceturtdien, izskatot galīgajā lasījumā Imigrācijas likuma grozījumus, atbalstīs Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sagatavoto redakciju, tad uzturēšanās atļaujas tomēr nevarēs saņemt par tāda īpašuma iegādi, kurā ir lauksaimniecībā izmantojamā zeme vai mežs.

Komisijas piedāvājumā nav paredzēta arī Ekonomikas attīstības fonda izveide. Tā vietā par uzturēšanās atļauju izsniegšanu saņemtos līdzekļus plānots ieskaitīt valsts budžetā un izlietot Ekonomikas ministrijas speciālajā budžeta programmā paredzētajiem mērķiem. Fonda izveides iniciatorus no Reformu partijas šis risinājums apmierina, sēdē apstiprināja Edmunds Demiters.

Ja debates Saeimas sēdē vairāk vērstas uz sabiedrību, bet deputātu viedokli būtiski neietekmē, tad komisiju sēdēs ir citādi. Ar argumentiem par vai pret kādu iniciatīvu var iespaidot balsojuma iznākumu. Tā pirms nedēļas notika arī ar Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra Edvarda Smiltēna (Vienotība) ierosinājumu liegt saņemt uzturēšanās atļaujas ārvalstniekiem, ja viņi iegādājušies nekustamo īpašumu, kura sastāvā ir lauksaimniecības zeme vai meža zeme. Priekšlikumu neatbalstīja ne tikai Smiltēna partijas biedrs Aleksejs Loskutovs, bet arī Zaļo un Zemnieku savienības deputāti.

Visu Ināras Egles rakstu "Par lauku zemi atļaujas nedos" lasiet trešdienas, 30. oktobra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas