Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Par Satversmes grozījumiem saistībā ar izglītību parakstījušies 50 300 pilsoņu

Divas dienas pirms parakstu vākšanas beigām par Satversmes grozījumiem saistībā ar latviešu valodu skolās parakstījušies 50 304 pilsoņi, portālu Diena.lv informēja Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāve Kristīne Bērziņa.

Savukārt parakstu vākšanā tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētajiem likumiem no šā gada 18.maija līdz 7.jūnijam par likuma grozījumiem par valsts pabalstu izmaksu savākti 25 550 paraksti, par likumu grozījumu par maternitātes un slimības apdrošināšanu – 25 768 paraksti, bet par likuma grozījumu par apdrošināšanu bezdarba gadījumam – 25 631 paraksts.

CVK atgādināja, ka parakstu vākšana par grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē ilgs vēl tikai divas dienas - līdz ceturtdienai, 9.jūnijam. Savukārt parakstīt tautas nobalsošanas ierosinājumu par apturētajiem likumiem vēlētāji var līdz 16.jūnijam.

Lai parakstu vākšanas būtu rezultatīvas, tajās jāpiedalās ne mazāk kā vienai desmitajai daļai no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb ne mazāk kā 153 232 vēlētājiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas