Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaules Gastroenteroloģijas organizācijas komitejās turpmāk būs pārstāvēta arī Latvija

Pasaules Gastroenteroloģijas organizācijas divās komitejās pirmo reizi ievēlēts arī pārstāvis no Latvijas – Veselības centru apvienības (VCA) ārsts-internists, gastroenterologs un valdes loceklis – asociētais profesors Aleksejs Derovs.

Pasaules Gastroenteroloģijas organizācijas galvenā mītne atrodas ASV, un tā pasaules mērogā palīdz izstrādāt un nodrošināt atbilstošus nozares kvalitātes standartus. Katra no tās struktūrām, 12 komitejām un interešu grupām sniedz savu ieguldījumu organizācijas darbībā. Asoc. profesors Aleksejs Derovs turpmāk darbosies  gan Pasaules Gastroenteroloģijas organizācijas Finanšu komitejā, gan sniegs savu ieguldījumu Pasniedzēju apmācību komitejā. Viņa darbs būs saistīts ar organizācijas finanšu jautājumiem un apmācību procesa organizēšanu nozares mācībspēkiem visā pasaulē.

„Apsveicam un lepojamies ar kolēģa panākumiem, ieņemot atbildīgus amatus Pasaules Gastroenteroloģijas organizācijā. Tas veicinās šīs jomas Latvijas speciālistu izaugsmi un pacientu iespējas saņemt vēl labāku ambulatoro aprūpi gastroenteroloģijā. Šis ir augsts un likumsakarīgs novērtējums ne vien ārstam un profesoram Aleksejam Derovam personīgi, bet parāda, ka Latvijas medicīnas un izglītības speciālisti ir pasaules līmenī! Veselības centru apvienības stratēģija ir pastāvīgi ieguldīt sava personāla profesionālā izaugsmē, veidot uzņēmuma vidi, kurā strādā visaugstākās raudzes medicīnas speciālisti un sniegt augstākās kvalitātes pakalpojumus saviem pacientiem. Kuņģa-zarnu trakta un aknu darbības traucējumi ir būtiska veselības aprūpes problēma visā pasaulē, un mūsu mērķis ir izcilība arī šo jautājumu risināšanā,” norāda VCA valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa.

VCA valdes loceklis asoc. profesors Aleksejs Derovs Pasaules Gastroenteroloģijas organizācijas aktivitātēm seko, sadarbojas un tās organizētajos pasākumos piedalās jau vairāk nekā 10 gadus, tādēļ ir īpaši gandarīts, ka turpmāk varēs oficiāli palīdzēt šīs starptautiskās organizācijas darbā: “Lai gan ilgus gadus ar savu darbību un izglītību mērķtiecīgi virzos uz sasniegumiem savā sfērā arī pasaules līmenī, manas kandidatūras apstiprināšana šādos amatos ir liels notikums, jo mazas valsts kandidātu iekļūšana šīs nozares ne vien Eiropas, bet pasaules līmeņa organizācijā ir retums. Šī ir iespēja pievērst uzmanību mūsu valstij un jauns apstiprinājums, ka Latvijā ir pasaules līmenī konkurētspējīgi savas jomas speciālisti. Katram ārstam ir jāiet vienā solī ar laiku, lai varētu maksimāli nodrošināt mūsdienīgu un kvalitatīvu medicīnisko pakalpojumu ikvienam pacientam, un mans mērķis ir, lai manas jomas speciālisti visā pasaulē saņemtu jaunākās zināšanas mūsu nozarē un tās varētu pielietot praksē, veicot gan akadēmisko, gan klīnisko darbu, tādējādi nodrošinot Pasaules Gastroenteroloģijas organizācijas devīzes īstenošanu – “Pasaules gremošanas veselības sargs. Kalpojot pasaulei”. Lai arī pandēmijas laikā, līdzīgi kā vairākās citās starptautiskajās organizācijās, Pasaules Gastroenteroloģijas organizācijas darbs pārsvarā  notiek attālināti, ceru, ka nākotnē vienas no mūsu rīkotajām mācībspēku gastroenteroloģijā apmācībām notiks arī Latvijā!”

Aleksejs Derovs ir pieredzējis ārsts-internists, gastroenterologs ar Eiropas diplomu Gastroenteroloģijā un Hepatoloģijā, medicīnas zinātņu doktors, Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors ar vairāk nekā 10 gadu ilgu pedagoģisko un akadēmisko stāžu, vairāk nekā 100 dažādu zinātnisko publikāciju autors, Latvijas Zinātņu Padomes eksperts, dažādu profesionālu starptautisko organizāciju nacionālais pārstāvis, ilggadējs Latvijas Gastroenteroloģijas kongresa ar starptautisku dalību organizācijas komitejas loceklis un zinātniskās komitejas sekretārs, piedalījies vairāku zinātnisko un klīnisko projektu īstenošanā, bijis ilggadējs Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Gastroenteroloģijas, hepatoloģijas un nutrīcijas klīnikas vadītājs.

Ar Pasaules Gastroenteroloģijas organizācijas komitejām, kurās ievēlēts asoc. profesors Aleksejs Derovs, var iepazīties šeit:

https://www.worldgastroenterology.org/who-we-are/organization/committees-interest-groups/train-the-trainers-committee

https://www.worldgastroenterology.org/who-we-are/organization/committees-interest-groups/finance-committee

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas