Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Paševica tiesā apstrīdējusi atlaišanu no NVA direktores amata

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) bijusī direktore Baiba Paševica 12.aprīlī iesniegusi pieteikumu Administratīvajā rajona tiesā, prasot atzīt rīkojumu par viņas atbrīvošanu no amata par prettiesisku.

Paševica informē, ka pieteikumā tiesai lūgusi atzīt rīkojumu par viņas atbrīvošanu no amata par prettiesisku un atjaunot viņu amatā.

Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētājas palīdze Inese Deme apstiprina, ka pieteikums ir saņemts, taču pagaidām vēl tas nav pieņemts un administratīvā lieta nav ierosināta. Par pieteikuma pieņemšanu vai atteikšanos to darīt tiesai jāizlemj līdz 19.aprīlim.

Jau ziņots, ka šī gada 13.martā valdība no NVA direktores amata atbrīvoja Baibu Paševicu, jo Labklājības ministrija (LM) bija atklājusi iztrūkumu NVA budžetā.

Disciplinārlietā, kas bija ierosināta pret Paševicu, ir secināts, ka viņa ir izdarījusi tiesību normu pārkāpumu, 2012.gada atalgojuma fondā uzņemoties budžeta saistības, kas par 134 455 latiem pārsniedz noteiktos saistību maksimāli pieļaujamos apjomus, tādējādi ar nodomu ir izdarījusi disciplinārpārkāpumu - nekvalitatīva amatu pienākumu pildīšana, tajā skaitā tiesību aktiem neatbilstoša rīcība ar finanšu līdzekļiem -, kā rezultātā valsts interesēm nodarīts būtisks kaitējums.

Tiesībsargs Juris Jansons ir ierosinājis pārbaudes lietu par Paševicas atstādināšanu uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

NVA direktores pienākumus patlaban pilda līdzšinējā direktores vietniece Vivita Pūliņa.
Uz NVA direktora amatu LM ir izsludinājusi konkursu. Pirmdien, 16.aprīlī ir pēdējā pieteikšanās diena uz vakanto NVA direktora amatu.

LM Komunikācijas nodaļas vadītāja Marika Kupče informē, ka līdz pirmdienai saņēmti 22 pretendentu pieteikumi vakantajam amatam. Līdz otrdienas pusdienai LM vēl gaidīs tos pieteikumus, kurus pretendenti sūta pa pastu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas