Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasta sūtījumu piegāde uz ārvalstīm joprojām ir ierobežota un var kavēties

Tā kā Covid-19 pandēmijas ierobežošanas pasākumu dēļ starptautisko pasažieru pārvadājumi joprojām ir atļauti tikai minimālā līmenī un ar dažādiem papildu nosacījumiem, arī pasta sūtījumu apmaiņa ar ārvalstīm kavējas, informē VAS Latvijas Pasts.

Latvijas Pasts norāda, ka pasta sūtījumu apmaiņa ar ārvalstīm kavējas, jo lielākā daļa starptautisko pasta sūtījumu tiek piegādāti ar pasažieru lidmašīnām, kurās patlaban ietilpināmais pasta sūtījumu apmērs ir nepietiekams. Taču tiek meklēti arī cita veida piegādes ceļi, tostarp izmantojot sauszemes, ūdens un sliežu ceļus.

Piegādes aizkavē arī sūtījumu sastrēgumi un rindas starptautiskajās tranzīta lidostās, no kurām tos tālāk izsūta uz citām saņēmējvalstīm. Turklāt piegāžu nosacījumi, kas kavē sūtījumu savlaicīgu nonākšanu pie adresātiem, iespējami arī katrā individuālajā valstī. 

Minēto iemeslu dēļ jebkādi pasta sūtījumu piegādes termiņi un kvalitātes standarti patlaban starptautiskā līmenī ir atcelti un nav spēkā.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns skaidroja, ka Latvijas Pasta loģistikas procesi patlaban ir ļoti sarežģīti, un uzņēmuma darbinieki strādā pastiprinātas slodzes apstākļos, plānojot, kā sūtījumus no Latvijas nogādāt uz citām valstīm.

"Ierobežoto un atcelto pasažieru aviosastiksmes reisu dēļ faktiski visu valstu pasta uzņēmumi vienlaikus meklē alternatīvus veidus sūtījumu piegādēm un pārplāno transportēšanas ceļus. Izmaiņas ir ļoti straujas, un bieži iespēja nosūtīt pasta sūtījumus uz kādu valsti parādās vai pazūd pat dažu stundu ietvaros," pauda Vilcāns.

Latvijas Pasts patlaban nodrošina sūtījumu piegādes faktiski uz visām pasaules valstīm, tāpēc sūtījumus nosūtīšanai uz ārvalstīm pasta nodaļās pieņem, taču jārēķinās, ka maršrutu plānošana prasa ilgāku laiku: sūtījumi, kurus nav iespēju nekavējoši izsūtīt uz ārvalstīm, tiek uzglabāti pasta  šķirošanas kompleksā un tiek nosūtīti tiklīdz tas ir iespējams.

Sūtījumu kavēšanās attiecas uz visiem pasta sūtījumu veidiem. Prioritāri tiek piegādāti eksprespasta sūtījumi, taču arī šajā segmentā iespējama piegāžu aizkavēšanās.

Latvijas Pasts izveidojis speciālu biežāk uzdoto jautājumu-atbilžu sadaļu par uzņēmuma darbību ārkārtējā situācijā, kas pieejama uzņēmuma mājaslapas Jaunumu sadaļā un regulāri tiek aktualizēta. Savukārt jautājumos par konkrētu sūtījumu statusu Latvijas Pasts aicina sazināties ar Klientu centru: 27008001, 67008001, [email protected] vai rakstot Latvijas Pasta sociālo tīklu profilos.

Latvijas Pasts nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

 

Top komentāri

Māris
M
Latvijas Pasts ir krāpnieki. Kopš 15. maija atkal sūtām caur Lietuvu: Eiropā viss tiek piegādāts ap 2 nedeļām, Pasaulē 3-3.5 nedeļās. Savukārt Latvijas Pasts uz Igauniju piegādā veselas 3 nedēļas! Trīs s*da nedeļas!!! Uz Jēkabpili paciņa gāja 10 dienas! Desmit dienas, Karl! Par ASV, Kanādu nav jēgas runāt - pusotrs mēnesis labakajā gadījumā. Un tas viss par 2.5-3 reizēs augstāku cenu. Valsts kontroles vietā es nopietni aizdomātos un pārbaudītu šī kantora darbu un viss viņu teikto, jo viņu skaidrojumi par piegāžu laikiem un tarifu paaugstināšanu ir pilni ar bezkaunīgiem meliem. Nebūs nekāds pārsteigums ja pēc kāda laika atklāsies lielas zadzības šī uzņēmumā.
Usne
U
Latvijas pasts vienkārši nepilda Pasta likumu par piegāžu organizēšanu neparedzētu apstākļu laikā. Un kamēr neviens viņus neiesūdzēs par to, nekas arī nemainīsies. Turpinās tikai pļāpāt par to, ka viss kavējas.
Zb
Z
Kas traucē ar autotransportu sūtīt paciņas pa Eiropu. Piemēram Ukrainā pasta nodaļā daudzus gadus piedāvā izvēlēties sūtījuma piegādi ar auto (protams kur tas ir iespējams) vai avio.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas