Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pateicoties garāmgājējam, no ielūšanas ledū izglābj trīs bērnus

Tikai garāmgājēja vērības dēļ piektdien Jēkabpilī izdevās izvairīties no traģēdijas. Trīs aptuveni 12 gadus veci zēni, ejot mājās no skolas, izvēlējās saīsināt ceļu un doties pāri Daugavai. Kad zēni jau bija nokļuvuši apmēram 20 metrus līdz pretējam krastam, viņi pamanīja, ka ledus zem viņiem krakšķ un no krasta apmēram trīs metrus platā joslā ledus jau ir atdalījies.

Nobijušies, ka viņi varētu ielūzt, kā arī saprotot, ka krastā viņi vairs nevar nokļūt, puiši nogūlās uz ledus. Plkst. 13:51 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju no kāda garāmgājēja, ka Daugavā uz ledus atrodas bērni un viņi paši saviem spēkiem vairs nevar nokļūt krastā.

Jau pēc piecām minūtēm VUGD Jēkabpils daļas ugunsdzēsēji glābēji bija Daugavas krastā un ar Hansa dēļa palīdzību nokļuva līdz zēniem. Nākamo piecu minūšu laikā pa vienam visi zēni tika nogādāti krastā un nodoti mediķiem, kuri pārbaudīja, vai atrašanās uz ledus nav atstājusi iespaidu uz viņu veselību.

VUGD atgādina, ka uz ledus pašlaik atrasties ir bīstami un no traģēdijas bieži vien glābj tikai veiksmīgs gadījums. Iesākoties skolēnu pavasara brīvdienām, VUGD aicina vecākus ar bērniem pārrunāt drošības jautājumus, tai skaitā, brīdināt, ka uz ledus nedrīkst kāpt un ka šāda rīcība var beigties traģiski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas