Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Patvēruma meklētājiem ļaus sākt strādāt trīs mēnešus pēc pieteikuma iesniegšanas

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Imigrācijas likumā, kas patvēruma meklētājiem ļaus sākt strādāt agrāk, nekā likumā noteikts pašlaik.

Patvēruma meklētājiem būs tiesības sākt strādāt pēc trīs mēnešiem kopš patvēruma pieteikuma iesniegšanas. Savukārt līdzšinējais regulējums noteica, ka strādāt var sākt pēc sešiem mēnešiem kopš pieteikuma iesnieguma.

Pieņemto grozījumu mērķis bija atbalstīt Baltkrievijas opozicionārus, kuri Latvijā meklē patvērumu no Aleksandra Lukašenko režīma represijām.

Šos grozījumus rosināja deputāti Andrejs Judins (JV), Anda Čakša (JV), Ojārs Ēriks Kalniņš (JV), Mārtiņš Šteins (AP), Inese Voika (AP), Dace Rukšāne-Ščipčinska (AP), Ieva Krapāne (KPV LV), Māris Možvillo (KPV LV), Aivars Geidāns un Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Tāpat likumā noteikts, ka, ja lēmums par ārzemnieka ieceļošanas Latvijā aizliegumu pieņemts, pamatojoties uz valsts drošības iestādes izlūkošanas vai pretizlūkošanas darbību rezultātā iegūto informāciju, tad pieteicēja pārstāvim izpaužamo valsts noslēpumu saturošas informācijas apjomu nosaka valsts drošības iestāde.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, pieņemtās izmaiņas arī nosaka, ka iekšlietu ministra lēmuma pārsūdzību turpmāk īstenos nevis Ģenerālprokuratūra, bet tiesa. Lēmumā par ārzemnieka iekļaušanu attiecīgo personu sarakstā būs jānorāda pamatojums, ciktāl šāda pamatojuma norādīšana ir samērīga.

Tāpat akreditētai izglītības iestādei noteikts pienākums nekavējoties, bet ne vēlāk kā triju darbdienu laikā, rakstveidā informēt Valsts robežsardzi, ja ārzemnieks, kurš saņēmis termiņuzturēšanās atļauju saistībā ar mācībām vai studijām, ir pārtraucis mācības vai izslēgts no studējošo saraksta. Tāpat robežsardze būs jāinformē gadījumā, ja ārzemnieks 14 dienas nepārtraukti bez attaisnojoša iemesla nav piedalījies mācību vai studiju procesā un nav sasniedzams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas