Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pavļuts: MikroTik valdes priekšsēdētājs apņēmies ziedot 20 miljonus eiro BKUS

Tehnoloģiju uzņēmuma MikroTīkls, kas darbojas ar zīmolu MikroTik, līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Džons Tallijs apņēmies ziedot 20 miljonus eiro Bērnu klīniskas universitātes slimnīcai (BKUS), otrdien žurnālistiem atklāja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Politiķis skaidroja, ka šī ziedojuma nolūks ir paredzēt veselības aprūpes centra izveidi BKUS, lai slimnīca varētu attīstīt jaunus pakalpojumus roku rokā ar pētniekiem un zinātniekiem. "Līdz ar to BKUS varēs veidoties par organizāciju, kas mācās un māca arī pārējos sistēmas dalībniekus un virza inovācijas," sacīja Pavļuts.

Ministrs pauda, ka BKUS ziedojumu pieņem ar milzīgu atbildību, bet sīkāka informācija par to vēl sekos. Pavļuts arī izteica pateicību Tallijam un viņa sadarbības partneriem.

Savukārt uzņēmumā sīkāku informāciju par ziedojumu aģentūrai LETA nesniedza.

"MikroTīk" īpašnieki arī iepriekš snieguši apjomīgus ziedojumus BKUS, tomēr tik liels ziedojums līdz šim nav bijis.

Jau vēstīts, ka "MikroTik" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 358,901 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 24,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa palielinājās par 15,1% un sasniedza 82,885 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "MikroTik" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2840 eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder Arnim Riekstiņam un Tallijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas