Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Pedagogu algām atvēl 214,4 miljonus latu

Valdība otrdien nolēma atvēlēt pedagogu algām kopumā 214,4 miljonus latu visam mācību gadam.

Finanšu ministrija (FM) gan iebilda, ka privāto bērnudārzu skolotāji, kuri apmāca piecus un sešus gadus vecos bērnus, nevar saņemt finansējumu no mērķdotācijām pašvaldībām, bet gan no īpašas budžeta programmas, kas ir izveidota speciāli šim mērķim. Pretējā gadījumā valsts un pašvaldību pārskati sniedz neprecīzu informāciju.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) šo kārtību precizēs 2012.gadā, bet līdz gada beigām piešķirs naudu no mērķdotācijām pašvaldībām.

Nekādu samazinājumu mērķdotāciju apjomā nav, noraidot izglītības darbinieku arodbiedrību un pašvaldību pārmetumus, preses konferencē paziņoja izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (ZZS). Naudas apmēri, kas seko skolēnam, nav mainīti. Taču atšķirības ir starp plānoto apjomu gada sakumā un septembrī, jo ir mainījies skolēnu skaits.

No 2011.gada 1.septembra nav izmaiņu saistībā ar pedagogu atalgojumu un aprēķina metodika nav mainīta. Mērķdotācijas pašvaldības izglītības iestāžu un privāto izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai tiek aprēķinātas un sadalītas pēc vienotiem principiem, ņemot vērā skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotās mācību programmas.

Mērķdotācijas aprēķins pašvaldībām pedagogu atalgojumam un speciālo izglītības iestāžu uzturēšanas izdevumiem veikts, pamatojoties uz pašvaldību ievadīto un apstiprināto informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS) – skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotajām mācību programmām, kā arī MK noteikumos paredzētajiem koeficientiem. Tā kā mācību gads un finanšu gads ir atšķirīgi periodi, finansējums 2011.gada septembrim – decembrim tiek aprēķināts tikai tad, kad skolas un pašvaldības iesniegušas un apstiprinājušas informāciju par skolēnu skaitu jaunajā mācību gadā, kas, atbilstoši MK noteikumiem, VIIS jāievada septembra sākumā noteiktajos datumos.

IZM republikas pilsētu/novadu kontos pārskaitījusi daļu no 2011./2012.mācību gada nepieciešamā finansējuma pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām - pārskaitījuma apmērs atbilst 1/4 daļai no iepriekš apstiprinātās mērķdotācijas apmēra šī gada pēdējiem četriem mēnešiem, kas nodrošinās savlaicīgu pedagogu atalgojuma izmaksu par septembri. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas