Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pensionāri neredz jēgu tikties ar Rungaini, bet ar demogrāfu Mežu runās

Latvijas Pensionāru federācija neredz jēgu divpusēji tikties ar finansistu Ģirtu Rungaini, kurš pārmetis pensionāriem nevēlēšanos solidarizēties, noraidot iespēju atteikties no trekno gadu pensiju palielinājumiem, kas liedz iespēju veidot atbalstu jaunajām ģimenēm.
Taču ar demogrāfu Ilmāru Mežu, kurš arī izteicies, ka pensionāri varētu piekāpties par labu jaunajām ģimenēm, pensionāri vēlas tikties.

Tā Pensionāru federācijas vadītāja Aina Verze atzina sarunā ar aģentūru BNS.

"Ar Rungaini nav nozīmes runāt, bet ar [demogrāfu Ilmāru] Mežu gan. Viņam ir specifiska baņķiera dzīves uztvere un filozofija. Viņš ir banku speciālists, viņš visu redz ar šo skatienu, bet te nav tās dzīves gudrības un dzīves pamata vērtības. Ja cilvēks ir skolojies tikai ārzemēs, tur ir pilnīgi cita sistēma. Latvisko skatījumu uz ģimenēm mēs to cenšamies saglabāt. Te mums pilnīgi pretēji sanāk ar Rungaini," uz atšķirīgo dzīves uztveri norādīja Verze.

Viņa sacīja, ka reiz kopā ar Rungaini piedalījusies diskusijā par sociālo jomu. "Viņš [Rungainis] izklāstīja savu viedokli, es savu. Viņš paņēma savu fraku un aizlaidās. Es nebiju vainīga, jo runāju tikai pašās beigās, taču arī visiem pārējiem nostāja bija krasi atšķirīga nekā Rungainim. Viņš ir tā iegājis baņķieru rutīnā, ka nevar no tās atslēgties. Ir savi principi, un viss. Bet Mežs ir cits cilvēks, kas redz ģimenes jomu pavisam citādi. Ar viņu varam variantus pārrunāt, un ar "Māmiņu klubu" varētu kopīgu valodu atrast, bet tādu mierīgu un draudzīgu," klāstīja Verze.

Taču ar demogrāfu Mežu un "Māmiņu kluba" pārstāvēm pensionāri runāšot par atbildību un attieksmi pret ģimeni. "Ar meitenēm gribētu pārrunāt, nu, bērniņš tā ir ģimenes laime, tas nav valsts pasūtījums, un jāmaina attieksme – ja maksāsiet algu, dzemdēšu bērnu. Tāda attieksme nedrīkst būt, jo tā traucē ģimenes attieksmei un svētībai," paskaidroja pensionāru līdere.

Viņa uzskata, ka neiecietība dažādu sociālo grupu starpā ir mākslīgi radīta, jo paaudzēm ir atšķirīga dzīves pieredze. To veicina arī politiskā vide. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas