Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pie Uzvaras pieminekļa vāks parakstus par pilsonības piešķiršanu Latvijas nepilsoņiem

Masveida notariāli apstiprinātu parakstu vākšana notiks šī gada 9.maijā pie Uzvaras pieminekļa, informē Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs.

Viņš arī informē, ka pats ceturtdien jau parakstījies par referendumu, kas paredz grozīt likumdošanu, automātiski piešķirot pilsonību visiem tiem Latvijas nepilsoņiem, kuri to vēlas.

"Pirmkārt, es to izdarīju tāpēc, ka mani neapmierina tas, ka 22 gadus pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas, mēs joprojām ieņemam pirmo vietu Eiropā absolūtā un relatīvā to personu skaita ziņā, kurām nav Latvijas pilsonības. Šie cilvēki ir diskriminēti vairāk kā 60 normatīvajos aktos, uz viņiem neattiecas bezvīzu režīms daudzās valstīs un dažās valstīs, piemēram, Apvienotajos Arābu Emirātos, viņi vispār nevar iebraukt," skaidro N.Kabanovs.

"Otrkārt, piedalīties parakstu vākšanā mani pamudināja arī tas, ka, iespējams, šī kļūs par pēdējo tautas gribas izpausmi Latvijā. Ļoti iespējams, ka labēji-nacionālistiskais Saeimas vairākums vistuvākajā nākotnē 15 reizes paaugstinās referendumam nepieciešamo parakstu latiņu, kas padarīs tautas referendumus par praktiski neiespējamiem," uzskata deputāts.

"Treškārt, es ar nolūku to izdarīju 4.maija svētku priekšvakarā. 1990.gadā es, tāpat kā lielākā daļa Latvijas tautas, gribēju dzīvot neatkarīgā demokrātiskā valstī. Taču neatkarīgas valstis ir gan Ziemeļkoreja, gan Šveice. Demokrātijas līmenis abās šajās valstīs ir visiem zināms. Jautājums par to, kādā virzienā iet Latvija, joprojām paliek atklāts," savā paziņojumā norāda N.Kabanovs.

Top komentāri

Vot, tak !
V
Kabanov, nespļauj tai bļodā ,no kuras ēd un neduļķo skaidro ūdeni, ko pašam jādzer. Izmēz no savas nabaga galviņas padomju laiku sārņus! Sāc domāt ar skaidru ptrātu! . Kurš krievus Latvijā abižo, apspiež, ierobežo? Nemeklē utis citu kažokā, vispirms izkauj savējās!!! Kurā valstī dod pilsonību tikai tādēļ, ka tur esi neaicināts ielauzies? Ja mīli Krieviju , tad dzīvo TUR, ko plosies svešā zemē !
sukas
s
labāk būtu vākt parakstus tuvāk dzelzceļam.Kad paraksti būs savākties,visus šos salašņas izsūtīt.
maķ tvoju zanogu
m
Velns parāvis ! Kad vienreiz Latvijai pienāks tie laiki, kad tā pa īstam būs brīva? Vai tiešām mēs nevaram atbrīvoties no tādiem Lindermaņiem, Osipoviem, Kabanoviem,Pilzneriem u.c, uz augšu pasistiem ērmiem (vverh pobitije !!!) Kāpēc izglītotie, Latvijai lojalie krievi nepalīdz cīnīties pret šitiem te svoločiem ???Tos nabaga krievu tantukus pat par 5 latiem var apvest ap stūri.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas