Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pieaudzis vēlētāju atbalsts Saskaņai

Salīdzinot ar jūlijā veikto aptauju, augustā par 1,3 procentpunktiem jeb līdz 12,6% pieaudzis partijas Saskaņa vēlētāju atbalsts, liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās pētījumu aģentūras SKDS aptaujas dati.

Kā vēstīja raidījums Panorāma, otra populārākā partija aptaujāto vidū nemainīgi bijusi Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kas, par spīti atbalsta sarukumam par 0,4 procentpunktiem, saņēma 7,3% aptaujāto balsu. Trešajā vietā ierindojas Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (NA), kuras atbalsts starp aptaujātajiem sasniedza 7,1% jeb par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Tai seko Jaunā Vienotība (JV), kurai augustā novērots lielākais atbalsta kritums - kopumā šo partiju atbalstītu 6,7% aptaujāto, kas ir par 1,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš. Piecu procentu robežu aptaujā pārsniedza arī partiju apvienība Attīstībai/Par!, kuru atbalstīja 5% respondentu jeb par 0,6 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Otru lielāko kāpumu augustā piedzīvojusi partija Progresīvie, kuru atbalsts augustā sasniedza 3,6%, kas bija par 0,6 procentpunktiem vairāk nekā jūlijā. Tālāk seko Latvijas Krievu savienība ar 3,3%, Likums un kārtība ar 3,2%, Jaunā konservatīvā partija ar 3,1% un Latvijas Reģionu apvienība ar 2,8% atbalstu.

Vairāku partiju atbalsta sarukumu Panorāma skaidroja, izceļot aptaujas respondentu skaitu, kuri norādījuši, ka nezina, par ko balsotu - tas palielinājies no 18,2% jūlijā līdz 23,1% augustā. Vienlaikus sarucis to personu skaits, kas vēlēšanās nepiedalītos - no 22,3% līdz 20%.

Tāpat raidījumā uzsvēra, ka aptauja veikta pirms 18.augustā lielā mērā Alda Gobzema (Likums un kārtība) rīkotas brīvprātīgajai vakcinācijai paredzētās protesta akcijas un gājiena Rīgas centrā, kas pulcēja vairākus tūkstošus dalībnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas