Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piemēros sodu par neatbilstošu nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekošanu

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumā, kas par neatbilstošu nolietoto transportlīdzekļu apsaimniekošanu paredzēs piemērot naudas sodu līdz 280 eiro.

Pašlaik atbildība par nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanu tiek regulēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Tas paredz administratīvo atbildību par nolietota transportlīdzekļa apstrādi bez attiecīgas atļaujas saņemšanas, par apstrādes uzņēmuma atteikšanos pieņemt nolietotu transportlīdzekli, kuram netrūkst nozīmīgāko sastāvdaļu - motora, stūres mehānisma, šasijas, transmisijas, kurā nav papildu atkritumu un kurš nav reģistrēts komercķīlu reģistrā, kā arī par minēto pārkāpumu, ja tas atkārtoti pieļauts gada laikā.

Likumprojekts paredz papildināt Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likumu ar nodaļu, kurā tiks skaidrāk noteikta administratīvā atbildība nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas jomā, kā arī noteikti sodu apmēri par nosacījumu neievērošanu.

Grozījumi paredz, ka turpmāk administratīvo atbildību piešķirs par nolietota transportlīdzekļa apstrādi, neievērojot noteiktās vides aizsardzības prasības. Šo prasību neievērošanas rezultātā nolietoto transportlīdzekļu apstrādāšanas procesā var rasties vides piesārņojums, kā arī var tikt nelietderīgi izmantoti resursi. Tādēļ naudas soda apmērs par šo pārkāpumu tiks noteikts no 20 līdz 280 soda vienībām.

Tāpat sods tiks piešķirts par transportlīdzekļa likvidācijas sertifikāta aizpildīšanas un izsniegšanas kārtības neievērošanu. Šī sankcija būs piemērojama nolietotu transportlīdzekļu apstrādes uzņēmumiem un sods par noteikumu neievērošanu var tikt piešķirts no 20 līdz 56 naudas soda vienībām.

Plānots, ka VARAM rosinātie grozījumi nosaka arī soda apmērus apstrādes uzņēmumiem par atteikšanos bez maksas pieņemt nolietotu transportlīdzekli, kuram netrūkst nozīmīgāko sastāvdaļu - motora, stūres mehānisma, šasijas, transmisijas, kurā nav papildu atkritumu un kurš nav reģistrēts komercķīlu reģistrā. Sods par to pienāksies no 42 līdz 56 naudas soda vienībām.

 

Top komentāri

a13
a
Tādēļ naudas soda apmērs par šo pārkāpumu tiks noteikts no 20 līdz 280 soda vienībām.=============Vai es vienīgais, kas par šo brīnās?
MM
M
Autors lohs!!! viena naudas soda vienība – 5 eiro!! https://lvportals.lv/skaidrojumi/290817-ko-paredz-toposais-administrativo-parkapumu-procesa-likums-2017 Tātad sods no 100-1400€!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas