Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Piešķir vēl 16,7 miljonus eiro dažādu Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas tēriņu apmaksai

Valdība otrdien nolēma piešķirt Veselības ministrijai (VM) 16,7 miljonus eiro, lai segtu faktiskos izdevumus, kas radušies Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā.

Paredzēts, ka 9,6 miljonus eiro piešķirs Nacionālajam veselības dienestam (NVD), kas segs izdevumus par dažādiem pandēmijas laika pasākumiem - laboratoriskajiem izmeklējumiem, pacientu nogādāšanu no stacionārās ārstniecības iestādes uz mājām, pulsa oksimetru nomu, pacientu veselības stāvokļa novērošanu slimnīcu uzņemšanas nodaļās, par ārstēšanu  intensīvās terapijas gultās vai nodaļās, par diagnostiku un ārstēšanu u.tml. pasākumiem laikā no 2022.gada 1.janvāra līdz 31.martam.

Daļu no šī finansējuma paredzēts piešķirt par ģimenes ārstu mājas vizītēm un ģimenes ārstu attālināti sniegtajām konsultācijām, individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu apmaksu, samaksai par epidemioloģisko prasību nodrošināšanu saskaņā ar manipulāciju sarakstu vai ikmēneša fiksēto maksājumu, tai skaitā izmaksu korekcijai par individuālo aizsardzības līdzekļu un dezinfekcijas līdzekļu izmantošanu laikā no 2022.gada 1.janvāra līdz 30.aprīlim un citiem pakalpojumiem.

Vēl NVD paredzēts piešķirt aptuveni 7 miljonus eiro, lai segtu izdevumus, kas radušies šī gada jūnijā saistībā ar Covid-19 infekcijas uzliesmojumu un seku novēršanu.

Savukārt finansējumu 91 992 eiro apmērā plānots piešķirt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) par tēriņiem individuālajiem aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem un par personāla psihoemocionālā atbalsta nodrošināšanu. NMPD saņems arī 19 393 eiro, lai segtu izdevumus, kas radušies 2022.gada jūnijā.

Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centram plānots piešķirt 541 eiro, lai segtu izdevumus par laboratorisko izmeklējumu veikšanu no 2022.gada 1.janvāra līdz 31.martam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas