Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pildegovičs: Ar dalību Ziemeļu apgādes tīklā stiprināta Latvijas ekonomiskā sadarbība

Piedaloties Ziemeļu apgādes tīkla attīstībā, Latvija ir nostiprinājusi ekonomiskās attiecības ar citām transporta koridorā iesaistītajām valstīm, piektdien diskusijā "Ziemeļu apgādes tīkls: pārvērtējot partnerības NATO iekšienē un starptautiski" sacīja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs.

Viņš norādīja, ka kopš 2009.gada Latvija ir aktīvi piedalījusies koalīcijas karaspēka Afganistānā apgādē, kā arī kravu tranzītā uz un no Afganistānas. Šim maršrutam ir svarīga nozīme NATO kopējā stratēģijā. Turklāt šis projekts Latvijai sniedz politiskus un ekonomiskus ieguvumus, portāls Diena.lv uzzināja Ārlietu ministrijā.

"Piedaloties Ziemeļu apgādes tīkla attīstībā, Latvija ir nostiprinājusi ekonomiskās attiecības ar citām transporta koridorā iesaistītajām valstīm, tai skaitā Krieviju, Kazahstānu, Uzbekistānu un Afganistānu," uzsvēra Pildegovičs.

Valsts sekretārs minēja, ka jau trešo gadu  Ārlietu ministrija plāno organizēt augsta līmeņa semināru par starpkontinentālajiem transporta ceļiem. Tajā plānots diskutēt, kā, izmantojot Ziemeļu apgādes tīklu, būtu iespējams savienot Latviju, pārējās Eiropas valstis ar Ķīnu un Indiju.

Tā kā līdz šim Ziemeļu apgādes tīkls un Latvijas loma šajā projektā bija labāk zināmi starptautiski nekā Latvijas sabiedrībā, Latvijas Ārpolitikas institūts, piesaistot vairākus donorus un starptautiskus ekspertus, publicējis pētījumu "Ziemeļu apgādes tīkls: pārvērtējot partnerības NATO iekšienē un starptautiski". Pētījuma tapšanā ir piedalījušies 10 atzīti eksperti no ASV, Azerbaidžānas, Indijas, Krievijas, Latvijas, NATO Aizsardzības koledžas un Uzbekistānas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas