Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Pirmajā pusgadā Ministru kabinets saņēmis vairāk nekā 1800 vēstuļu un 800 zvanu

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Ministru prezidentam, Ministru kabinetam un Valsts kancelejai nosūtīti 1858 fizisko un juridisko personu iesniegumi, tostarp 697 elektroniski. Iedzīvotāji interesējušies par eiro ieviešanas, augstākās izglītības reformu, kā arī aktuāliem sociālās palīdzības jautājumiem, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejā.

No fiziskām personām saņemti 1111 iesniegumi, bet no juridiskajām personām - 715, kā arī reģistrēti vairāk nekā 800 iedzīvotāju zvani. Visvairāk iesniegumu saņemts maijā, kuros vaicāts par Arodbiedrību likuma grozījumiem. Tāpat vēstulēs iedzīvotāji izteikuši viedokli un priekšlikumus pensiju, Latvijas demogrāfijas un komunālo pakalpojumu jautājumos. Savukārt telefoniski visbiežāk pārrunātās tēmas bija par namu apsaimniekošanu, ēku siltināšanu, pensiju indeksāciju un sociālo palīdzību. Uzklausīti arī viedokļi par eiro ieviešanu, sabiedriskās televīzijas un radio apvienošanu, AS Liepājas metalurgs akcionāru darbību un valdības darbu kopumā.

Iedzīvotāji bieži izteikušies arī par politiskajiem procesiem valstī, kā arī par sociālā dialoga lomu un sociālo partneru iesaisti ilgtspējīgas ekonomiskās un sociālās attīstības nodrošināšanā.

Pirmajos sešos mēnešos pasaules politiķu foto un autogrāfu kolekcionāriem nosūtītas 75 Ministru prezidenta Valda Dombrovska bildes ar autogrāfu. Visvairāk premjera fotogrāfijas nosūtītas Krievijas, Vācijas, Ukrainas un Ķīnas kolekcionāriem, dažas aizceļojušas uz ASV un Indiju.

Saņemto vēstuļu skaits ik gadu pieaug. Salīdzinājumā ar 2012.gada pirmā pusgada saņemto vēstuļu skaitu, 2013.gada pirmajos sešos mēnešos Ministru kabinetā vēstuļu apjoms ir pieaudzis vairāk nekā par 200 vēstulēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas