Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Pirmdien varētu paziņot KNAB priekšnieka konkursa rezultātus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata konkursa komisija pirmdien varētu paziņot konkursa rezultātus.

Valsts kancelejā pirmdien notiks komisijas papildu sēde, kam sekos preses konference, aģentūru BNS informēja Valsts kancelejas preses sekretāre Zanda Šadre.

Jau ziņots, ka līdz pirmdienai tika atlikta KNAB priekšnieka amata konkursa rezultātu paziņošana. Laiks konkursa rezultātu noteikšanai bija nepieciešams, lai izvērtētu papildu informāciju par kandidātiem. Runa ir arī par tiem faktiem, kas pašlaik par kandidātiem parādījušies plašsaziņas līdzekļos.

Konkursa otrajā kārtā iekļuvis bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Šikore un KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Konkursa nolikums paredz, ka tiek apkopots komisijas locekļu galīgais vērtējums un aprēķināts katra pretendenta vidējais punktu skaits.

Ja ir divi vai vairāki pretendenti ar vienādu iegūto punktu skaitu un līdzīgu atbilstošu darba pieredzi, priekšroka ir pretendentam, kurš ieguvis augstāko juridisko izglītību.

Pēc konkursa otrās kārtas rezultātu apkopošanas komisija pieņem vienu no diviem lēmumiem.

Viens no lēmumiem paredz iesniegt premjeram priekšlikumu par izvēlētā pretendenta kandidatūras virzīšanu izskatīšanai valdībā, kā arī informēt premjeru par nākamajiem augstāko punktu skaitu ieguvušajiem pretendentiem.

Savukārt otrs variants paredz, ka gadījumā, ja tiek noraidīti visi pretendenti, komisija iesaka Ministru kabinetam atkārtoti izsludināt atklātu konkursu uz biroja priekšnieka amatu.

Komisija lēmumu pieņem, balsojot ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja kādam no komisijas locekļiem ir iebildumi pret pieņemto lēmumu, viņa atsevišķo viedokli ieraksta protokolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas