Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Plānveida inspekcijā konstatēti defekti vienā no TEC-2 blokiem

Plānveida inspekcijas laikā Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) otrā energobloka tvaika turbīnas ģeneratorā savlaicīgi konstatēti defekti, aģentūru LETA informēja Latvenergo pārstāvji.

Sadarbībā ar iekārtu ražotāju "Siemens" norisinājās plānveida inspekcijas, kuru laikā konstatētie defekti neļāva turpināt drošu turbīnas ekspluatāciju, kā arī, jau praktiski uzsākot remontu, konstatēts papildu darbu apjoms.

"Siemens" defektu novēršanu veica intensīvā darba režīmā, to sarežģītības dēļ piesaistot papildspēkus un savus ārvalstu ekspertus. Šobrīd notiek iekārtu pēdējās pārbaudes pirms darbības atsākšanas, norāda uzņēmumā.

"Latvenergo" pārstāvji norāda, ka veic drošai ekspluatācijai nepieciešamas regulāras apkopes un inspekcijas, remontus, kas uztur staciju ilgtspēju.

Vienlaikus "Latvenergo" ražotnes remonta laikā ir sekmīgi darbojušās tirgū, nodrošinot Latvijai elektroenerģijas eksporta pozīcijas, paralēli remontam vienā no TEC blokiem. Tāpat TEC ir nodrošinājis pieprasīto siltumslodzi, kas garantē apkuri Rīgai aukstajā laikā.

"Latvenergo" koncerna apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 1,537 miljardi eiro, kas ir par 30,9% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, savukārt grupas peļņa pieauga 2,7 reizes un bija 283,4 miljoni eiro. Savukārt "Latvenergo" apgrozījums 2022.gadā palielinājās 2,1 reizi, sasniedzot 1,231 miljardu eiro, bet kompānijas peļņa pieauga 2,6 reizes un bija 209,362 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas