Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Policija palīdzēs būvinspektoriem iekļūt būvobjektos

Likuma izmaiņas arī ievieš Eiropas Savienības (ES) prasības - turpmāk policijai būs jākontrolē arī citu ES iestāžu lēmumi par pagaidu aizsardzību pret vardarbību personai, ja aizsargājamā persona, piemēram, atrodas Latvijā.
Policisti varēs palīdzēt būvinspektoriem iekļūt būvobjektos, ja būs pamatotas aizdomas par patvaļīgu būvniecību, kas apdraud cilvēku dzīvību, veselību vai īpašumu, paredz Saeimā ceturtdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi likumā Par policiju.

Ņemot vērā, ka jaunajā Būvniecības likumā tiek meklēti risinājumi, lai būvinspektori varētu pārbaudīt ēkas vai būves, kuras apdraud cilvēku dzīvību un kurās īpašnieks negrib ielaist uzraugu, policistiem noteikts jauns papildpienākums. Kārtības sargi varēs palīdzēt būvinspektoriem iekļūt šādās būvēs, ja īpašnieks būvniecības uzraugu neielaidīs savā privātīpašumā, iepriekš norādīja par likumprojektu atbildīgās Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski (Vienotība) citē Saeimas Preses dienests.

Līdz šim būvvaldei trūka administratīvo instrumentu, lai iekļūtu būvēs, kurās īpašnieks būvinspektoru negrib ielaist, norādījuši Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvji.

Tāpat likuma grozījumi nosaka stingrākas prasības personām, kas pilda pašvaldības policijas un ostas policijas priekšnieka un viņu vietnieka amata pienākumus.

Pašvaldības policijas priekšnieka pienākumu izpildītājam vai vietniekam turpmāk būs nepieciešama augstākā izglītība. Šīs izmaiņas stāsies spēkā 2017.gada 1.janvārī. 

Līdz šim likums noteica, ka pildīt priekšnieka pienākumus var arī policists ar vidējo izglītību. Tāpat, ja personai uzdos pildīt pašvaldības policijas priekšnieka vai viņa vietnieka amata pienākumus uz laiku ilgāku par sešiem mēnešiem, turpmāk būs nepieciešams saņemt iekšlietu ministra rakstisku piekrišanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas