Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policija pastiprināti kontrolē motociklistus

Sākoties motociklu sezonai, Valsts policija sākusi pastiprināti kontrolēt motobraucējus, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.Lai novērstu dinamiskāko spēkratu vadītāju veiktos likumpārkāpumus ceļu satiksmē, trešdien Rīgas reģionā norisinājās kontroles reids, kura laikā tika pārbaudīti 74 motobraucēji.

Reida laikā ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki īpašu uzmanību veltīja tam, lai pārliecinātos, vai motobraucēji nav nolocījuši savu spēkratu numura zīmes, tādā veidā apzināti cenšoties slēpt identitāti.Policistu bažas par motobraucēju veiktajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē apstiprinājās - pārbaudes laikā likumsargi manīja vairākus moto braucējus, kuru spēkrata numura zīmei bija manāmas locījuma vietas.Kā norāda Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, tad numura zīmju nolocīšana ir ļoti rupjš ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums, kas tiek veikts apzināti ar nodomu izvairīties no soda. Diemžēl ik gadu, sākoties motociklu sezonai, šādu pārkāpumu nav mazums, tādēļ arī turpmāk visas moto sezonas garumā šim pārkāpumam policisti pievērsīs pastiprinātu uzmanību.Par neatļautām numura zīmju manipulācijām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā transportlīdzekļa vadītājam paredzēta arī atbildība. Piemēram, par braukšanu ar tādu transportlīdzekli, kuram numura zīmes nav salasāmas no attāluma, kas ir divas reizes mazāks par noteikto, transportlīdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu 30 eiro apmērā.Tāpat pārbaudes laikā ceļu policija konstatēja būtisku ātruma pārkāpumu Ikšķiles novadā. Uz autoceļa Ulbroka-Ogre kāds 1983.gadā dzimis vīrietis ar Yamaha motociklu traucās ar ātrumu 145 kilometri stundā, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 55 kilometriem stundā. Par šo pārgalvību vīrietim nu būs jāatvadās no savas autovadītāja apliecības uz trīs mēnešiem, kā arī jāsamaksā naudas sods no 240 līdz 320 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas