Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Policijā veikta kārtējā augstu likumsargu rotācija

Veicinot Valsts policijas attīstību, policijas interesēs veikta kārtējā augsta līmeņa amatpersonu rotācija.

Ņemot vērā policijas nākotnes izaicinājumus un stratēģiskos uzdevumus, no 1.oktobra līdzšinējais Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars tiek pārcelts Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieka, Sadarbības un attīstības biroja priekšnieka amatā, bet Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka amatā - līdzšinējais Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa priekšnieks Gundars Trops, aģentūru LETA informēja policija.

"Cilvēkresursu vadībā svarīgs faktors efektivitātes uzlabošanā ir darba organizācijas pilnveidošana, tai skaitā efektīva esošo personāla resursu izmantošana un personāla rotācija, kas palīdz nodrošināt labākās prakses un inovatīvu ideju pārņemšanu. Esmu pārliecināts, ka rotētie virsnieki dos būtisku pienesumu un paši gūs iedvesmu jaunajos amatos, rodot potenciāli labākos risinājumus un īstenojot inovatīvas idejas. Viņu nenovērtējamā pieredze, zināšanas būs ieguldījums Valsts policijas tālākā attīstībā," pārliecināts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Šobrīd jau kādu laiku ir vakants Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieka, Sadarbības un attīstības biroja priekšnieka amats.

Šāda stratēģiski svarīga amata vakance ilgstoši nav pieļaujama, jo Valsts policijas Galvenajai administratīvajai pārvaldei ir jāīsteno stratēģiski svarīgi nākotnes uzdevumi, proti, Valsts policijas restrukturizācijas pasākumu koordinēšana un ieviešana, tostarp, Eiropas komisijas Strukturālo reformu atbalsta programmas (SRAP) izstrādāto rekomendāciju ieviešana un pasākumu īstenošana, kā arī Valsts policijas darbības 2023.-2027.gadam stratēģijas projekta izstrāde un citi uzdevumi.

Tāpēc ir svarīgi pieredzējušas un kompetentas augsta līmeņa amatpersonas pārcelšana šajā amatā, tādējādi nodrošinot efektīvu dienesta pienākumu izpildi Valsts policijai noteikto mērķu sasniegšanā.

Ņemot vērā minēto un izvērtējot potenciālos kandidātus, kuru pieredze, zināšanas, kā arī personiskās īpašības būtu piemērotas augstākminēto uzdevumu un funkciju efektīvas izpildes nodrošināšanai, pieņemts lēmums dienesta interesēs Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieka, Sadarbības un attīstības biroja priekšnieka amatā pārcelt līdzšinējo Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieku pulkvedi Pastaru.

Līdz ar to Pastars dienesta interesēs amatā pārcelts no 1.oktobra uz noteiktu laiku līdz 2024.gada 17.decembrim. Līdzšinējā amatā viņš atradies 12 gadus, kuros gūta nenovērtējama un bagātīga pieredze un zināšanas lielas Valsts policijas struktūrvienības - reģiona pārvaldes - vadīšanā. Viņa profesionālo sniegumu pierāda darba rezultāti, attieksme un stratēģiskais redzējums.

Ar 1.oktobri dienesta interesēs uz noteiktu laiku Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka amatā tiek pārcelts šī brīža Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa priekšnieks pulkvežleitnants Trops. Viņš amatā pārcelts līdz 2025.gada 30.martam.

LETA jau rakstīja, ka šī gada sākumā stājās spēkā vairāku augstu amatpersonu rotācijas.

Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieka, Kriminālpolicijas biroja priekšnieka amatā uz diviem gadiem dienesta interesēs tika pārcelts toreizējais Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks, otrā biroja priekšnieks Kaspars Briedis.

Līdz 2024.gada 5.decembrim Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes priekšnieka amatā pārcelts līdzšinējais Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska. Par Bauskas pēcteci kļuva toreizējais Kriminālistikas pārvaldes priekšnieks Pauls Krūmiņš.

Savukārt toreizējais Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes priekšnieks Andrejs Siņavins ieņēma Kriminālistikas pārvaldes priekšnieka amatu.

2020.gada oktobrī īsi pēc stāšanās amatā Ruks jau veica citu augstākā līmeņa amatpersonu rotāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas