Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Policistiem un ugunsdzēsējiem palielina piemaksas pie algas

Ministru kabinets (MK) otrdien nolēma paaugstināt dažu speciālo piemaksu maksimālo apmēru Iekšlietu ministrijas (IeM) dienestu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Saskaņā ar pieņemtajiem grozījumiem piemaksas pieaugs iekšlietu dienestu – Valsts policijas (VP), Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Valsts robežsardzes (VRS) un Tieslietu ministrijas pakļautībā esošās Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) – darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Grozījumi paredz palielināt atsevišķu speciālo piemaksu maksimālo apmēru par tiešu organizētās noziedzības apkarošanu un tiešu smago noziegumu apkarošanu, par piemaksām Valsts policijas un Valsts robežsardzes amatpersonām, kuras apsargā un pavada apsardzes uzraudzībā aizturētos, notiesātos un apcietinātos, ieslodzījuma vietu amatpersonām, kuras pilda dienesta pienākumus, kā arī par piemaksām amatpersonām, kuras organizē un veic iekšējās kontroles un uzraudzības funkcijas korupcijas apkarošanas jomā.

Tāpat pilnveidos atalgojuma jautājumu atbilstoši iekšlietu sistēmā notikušajām strukturālajām izmaiņām un nodrošinās taisnīgu un caurredzamu darba samaksas sistēmu.

Saskaņā ar pieņemtajiem grozījumiem piemaksa par tiešu organizētās noziedzības apkarošanu, kā arī apkarošanas vadību paaugstināta no 150 līdz 250 latiem mēnesī, savukārt piemaksa par tiešu smago noziegumu apkarošanu, kā arī apkarošanas vadību paaugstināta no 100 līdz 200 latiem mēnesī.

Piemaksa amatpersonām, kuras organizē un veic iekšējās kontroles un uzraudzības funkcijas korupcijas apkarošanas jomā iestādē, tiks palielināta no 150 līdz 250 latiem mēnesī, bet piemaksas par tiešu robežkontroli, kā arī tās vadību – no 50 līdz 150 latiem mēnesī.

Tāpat piemaksa par tiešu piedalīšanos ugunsgrēku dzēšanā un avāriju seku likvidēšanā, kā arī šo darbu vadību paaugstināta no 80 līdz 150 latiem mēnesī. Piemaksa VP un VRS darbiniekiem, kuri apsargā un pavada apsardzes uzraudzībā aizturētos, notiesātos vai apcietinātos, palielināta no 20 līdz 50 latiem mēnesī.

Tāpat palielināta piemaksa ieslodzījuma vietu amatpersonām, kuras pilda dienesta pienākumus: ar ieslodzītajiem Latvijas Cietumu slimnīcā – no 60 līdz 160 latiem mēnesī; ar ieslodzītājiem, kuri notiesāti ar brīvības atņemšanu uz mūžu, – no 60 līdz 160 latiem mēnesī, par apcietinājuma kā drošības līdzekļa vai brīvības atņemšanas kā kriminālsoda izpildes nodrošināšanu – no 50 līdz 150 latiem mēnesī.

Noteikts arī, ka piemaksa par amata pienākumu pildīšanu informācijas tehnoloģiju un sakaru jomā, kā arī par dienesta pienākumu pildīšanu kopā ar dienesta suni būs 20% no mēnešalgas.

Premjera pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") pēc valdības sēdes teica, ka šie paaugstinājumi iecerēti kā pirmie soļi, lai dienestu darbā saglabātu speciālistus un motivētu viņus strādāt labāk.

Viņš uzsvēra, ka piemaksu paaugstināšanai nepieciešamos līdzekļus ministrijas atradīs nozares iekšienē un papildu resursus no valsts budžeta šim mērķim nevajadzēs. Štokenbergs paskaidroja, ka struktūrās ir liels vakanču skaits, tāpēc izveidojies līdzekļu ietaupījums – patlaban tie ir apmēram 200 tūkstoši latu, bet līdz gada beigām šī summa varētu sasniegt jau 300 tūkstošus latu.

Pagaidām gan vēl nav zināms, vai piemaksas stāsies spēkā no augusta vai vēlāk. To precizēs tuvāko dienu laikā sarunās ar dienestu vadību, sacīja Štokenbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas