Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Premjers uzdod sagatavot priekšlikumus, lai nevarētu pārdot dzīvokļus ar parādiem

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis otrdien valdības sēdē Tieslietu un Ekonomikas ministrijai uzdeva turpināt diskusiju par pasākumiem ar dzīvokļa īpašumu lietošanu saistīto parādu problēmas risināšanai un pusgada laikā sagatavot priekšlikumus, lai nevarētu pārdot dzīvokļus ar parādiem, vēsta Latvijas Radio.

Premjers uzsvēra, ka arī nekustamo īpašumu tirgū būtu jārada līdzīgs mehānisms, kāds darbojas automašīnu tirgū - transportlīdzekli pārdodot, vecajam īpašniekam ir jānomaksā visas valsts nodevas, un pārreģistrēt auto ar parādiem nav iespējams. Dombrovskis atgādināja, ka jau gadu valdībā turpinās diskusija par komunālo maksājumu parādu problēmu risināšanu. Jaunajam īpašniekam nav atbildības par iegādātā īpašuma iepriekšējiem parādiem, taču tāda būtu jārada, kā arī jāatrod risinājums, lai, pārdodotot īpašumu, tiktu atrisināts jautājums par komunālo maksājumu parāda segšanu.

Valdība uzdeva EM izstrādāt un ekonomikas ministram līdz 2.aprīlim iesniegt valdībā likumprojektu par grozījumiem Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, nosakot pārvaldniekam pienākumu kontrolēt dzīvokļa īpašnieku maksājumu saistību izpildi par dzīvokļa īpašuma lietošanu.

Savukārt TM būs jāsagatavo un tieslietu ministram līdz 1.maijam jāiesniedz attiecīgi grozījumi, lai daļēji kompensētu valsts nodevu par prasības pieteikumu lietās par maza apmēra prasībām. TM arī iesniegs grozījumus, lai palielinātu deklarētās dzīvesvietas nozīmi tiesiskajās attiecībās.

TM sadarbībā ar EM arī pārrunās jautājumu par iespējām nodrošināt vienveidīgu tiesu praksi, lemjot par prasības nodrošinājuma noteikšanu lietās, kad apmierināta prasība par parādu piedziņu, kas saistīti ar dzīvokļa īpašniekam sniegtajiem pakalpojumiem saistībā ar dzīvokļa īpašuma lietošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas