Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Preses izdevējiem abonētās preses izdevumu piegādes pakalpojuma izmaksas šogad nemainīsies

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Pasta likumā, lai preses izdevējiem abonētās preses izdevumu piegādes pakalpojuma izmaksas šogad nemainītos.

Grozījumi Pasta likumā ir viens no 2023.gada valsts budžeta pakotnes likumprojektiem, kurus Saeimā šodien skata galīgajā lasījumā.

Lai abonēšanas kampaņas vidū nemainītu pakalpojumu tarifus, šogad preses izdevējiem universālā pasta pakalpojuma sniedzējam VAS "Latvijas pasts" abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus būs jāapmaksā atbilstoši 2022.gada tarifiem, nosaka arī Ministru kabinetā iepriekš atbalstītās izmaiņas.

Saeimā pieņemtās izmaiņas Pasta likumā nosaka, ka 2023.gadā preses izdevēji universālā pasta pakalpojuma sniedzējam apmaksā abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumus saskaņā ar iepriekš, 2022.gadā apstiprinātajiem tarifiem.

Šodien pieņemtie grozījumi arī nosaka, ka, ja šogad tiktu apstiprināti jauni abonēto preses izdevumu piegādes pakalpojumu tarifi, tad papildu izmaksas "Latvijas pastam" segtu no valsts budžeta pie konkrētiem likumā minētiem nosacījumiem.

Kā ziņots, no šī gada 1.janvāra tiek piemērots jauns valsts atbalsta modelis preses piegādes pakalpojumu apmaksai saskaņā ar Pasta likumā noteikto regulējumu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) 2021.gadā pieņēma lēmumu par "Latvijas pasta" universālā pasta pakalpojuma tarifiem - tarifs par vienas preses izdevuma vienības piegādi 0,48 eiro un tarifs par kilogramu 1,14 eiro. Savukārt jaunais tarifs paredz, ka no 1.marta tarifs par vienas preses izdevuma vienības piegādi būs 0,55 eiro un tarifs par kilogramu - 1,20 eiro.

Taču, kā skaidro Satiksmes ministrija (SM), lai abonēšanas kampaņas vidū nemainītu pakalpojumu tarifus, kas ietekmētu arī preses izdevumu saņēmējus, normatīvajā aktā noteikts, ka šogad preses izdevēji turpina maksāt par preses piegādes pakalpojumiem, balstoties uz tarifiem, kas apstiprināti ar SPRK lēmumu 2021.gadā un kas norādīti preses izdevēju noslēgtajos līgumos ar "Latvijas pastu".

Preses izdevēju maksājumu starpība, kas radīsies, ja būtu jāpiemēro jauni tarifi, tiks segta no valsts budžeta.

Atbilstoši likumam preses izdevējiem rēķinus sagatavos, ievērojot noslēgtajos līgumos norādītos tarifus, bet neiegūto preses izdevēju maksājumu daļu kā starpību aprēķina, rēķinot kopējos preses izdevēju maksājumus, un atņemot preses izdevēju maksājumus. SM aprēķināto starpību apmaksās, veicot maksājumus ne retāk kā reizi ceturksnī no šim mērķim piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas