Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pret Covid-19 vakcinēto Latvijas iedzīvotāju skaits pārsniedzis miljonu

Pret Covid-19 pilnībā vakcinēto vai vismaz vakcinācijas kursu sākušo Latvijas iedzīvotāju skaits pārsniedzis vienu miljonu, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Saskaņā ar minētajiem datiem līdz 15.oktobrim ieskaitot 1 006 454 cilvēki Latvijā saņēmuši pirmo poti pret Covid-19 vai "Johnson & Johnson" (J&J) meitasuzņēmuma ražoto vakcīnu. 925 754 no šiem cilvēkiem vakcinācijas kursu ir noslēguši.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada jūlija sākumā provizoriski bija 1 882 200 iedzīvotāju, tātad līdz šim kopumā ar vismaz vienu poti pret Covid-19 vakcinēti 53,47% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 49,18% iedzīvotāju.

Piektdien vakcinācijas temps Latvijā saglabājies salīdzinoši augsts - sapotēti vismaz 12 044 cilvēki, kas ir otrais augstākais rādītājs šonedēļ, tomēr jāņem vērā, ka šis skaitlis vēl varētu būtiski pieaugt, jo ne visi mediķi datus par savām veiktajām vakcīnām ievada vienotajā datubāzē tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts - bieži tas tiek darīts pat ar vairāku dienu nobīdi.

Šonedēļ vidēji ik dienu poti pret Covid-19 saņēmuši 11 344 cilvēki, pagājušajā nedēļā - 7148, bet aizpagājušajā - 6348. Vakcinācijas pret Covid-19 temps gan joprojām atpaliek no maija beigām, kad, uzstādot rekordus, vienā nedēļā vidēji dienā tika sapotēti vairāk nekā 16 700 cilvēku.

Piektdien Latvijā 6023 cilvēki saņēmuši pirmo poti pret Covid-19, 1930 - otro, 3805 sapotēti ar J&J vakcīnu, bet 286 tikuši pie tā dēvētās trešās potes jeb balstvakcīnas, liecina NVD dati.

Kā ziņots, Latvijā vakcinēšana pret Covid-19 tika sākta pagājušā gada 28.decembrī, kā pirmos potējot lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu.

Kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas