Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Prezentē videokonferences un skaņas ierakstu iekārtas Rīgas apgabaltiesā

Ceturtdien prezentēja videokonferences un skaņas ierakstu iekārtas, ar kurām aprīkota viena tiesas sēžu zāle Rīgas apgabaltiesā, Abrenes ielā 3.

Rīgas apgabaltiesas 10.tiesas sēžu zāle ir pirmā Latvijā, kurā uzstādītas videokonferences un skaņas ieraksta iekārtas, ko paredzēts ieviest visās tiesās un ieslodzījuma vietās Latvijas un Šveices projektā "Tiesu modernizācija Latvijā".

Paredzēts, ka sākotnēji tiesas izmantos videokonferenču aparatūru kriminālprocesā paskaidrojumu un liecību saņemšanai no personām ieslodzījumu vietās. Pēc normatīvās bāzes atbilstošas papildināšanas videokonferences ieviesīs arī civilprocesā un administratīvajā procesā.

Prezentācijā piedalījās tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), Tiesu administrācijas un Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta "Tiesu modernizācija Latvijā" vadība, Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Sandra Strence, Rīgas apgabaltiesas, Augstākās tiesas tiesneši un darbinieki, kā arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārstāvji.

Saskaņā ar tiesas sēžu zāļu aprīkošanas plānu vispirms tiks aprīkotas lielākās un noslogotākās Latvijas tiesas - Rīgā, Daugavpilī, Valmierā, Cēsīs, Jelgavā, Liepājā.

Projekta īstenošanai tiek izmantots Latvijas-Šveices sadarbības programmas finansējums, ko piešķir Šveices Konfederācijas padome. Projekta kopējās izmaksas ir 9,41 miljons Šveices franku jeb aptuveni 4,4 miljoni latu, no kuriem 85% sedz Šveices Konfederācijas padome un 15% valsts budžeta līdzfinansējums.

Iepirkumā iekļauta 295 skaņu aparatūras vienību iegāde, 81 videoiekārtas iegāde, kā arī šo ierīču uzstādīšana, personāla apmācība un iekārtu apkopes izmaksas.

Projektu plānots pabeigt nākošgad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas