Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Prokuratūra apsūdz divus nacionālistus par ebreju un padomju karavīru kapu izdemolēšanu Talsu pusē

Talsu rajona prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu pret diviem nacionālistiem par ebreju un padomju karavīru kapu izdemolēšanu Talsu pusē.

Prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks aģentūrai BNS pastāstīja, ka diviem 1987.gadā dzimušiem jaunekļiem izvirzītas apsūdzības par kapu apgānīšanu, ja tas izdarīts atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu noziegumu draud brīvības atņemšana līdz astoņiem gadiem vai naudas sods līdz simts piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

Pēc prokuratūras domām viens no jaunekļiem vainojams divās epizodēs, bet otrs - tikai vienā.

Prokuratūrā pagaidām plašāku informāciju par šo lietu kategoriski atteicās sniegt, tostarp neprecizējot, vai abi jaunekļi ir kādas radikālas organizācijas biedri, cik daudz kapu kopiņu apgānīts un kādi bija viņu patiesie motīvi staigāt pa kapiem un tos demolēt.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde aģentūrai BNS iepriekš gan pavēstīja, ka motīvu šādai rīcībai abi vīrieši minējuši savus nacionālistiskos uzskatus. Agrāk konfliktā ar likumu abi aizturētie nav bijuši.

Jaunekļi aizturēti šogad janvārī. Toreiz policija informēja, ka abi pērn izdemolējuši Ebreju kapus Sukturos, bet viens no viņiem darbojies arī kapos Talsos, Brīvības ielā.

Pērn 5.oktobrī konstatēts, ka Talsos, Brīvības ielā, kapos apgāztas un salauztas Padomju armijas karavīru kapu kopu plāksnītes. Savukārt 14.oktobrī saņemta informācija, ka izdemolēti arī Ebreju kapi Talsu novada Laidzes pagasta Sukturos. Arī tur apgāzti pieminekļi un salauzti vārtiņi. Noskaidrots, ka šis vandalisma akts pastrādāts jau agrāk.

Top komentāri

dzeris
d
Tos debilos, kas apgāna kapus, jebkādus, jāspundē uz ilgu laiku bez žēlastības.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas