Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

PVD izņem no tirdzniecības visu Šveices kompānijas Holle Baby Food GmbH bērnu pārtiku

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), pamatojoties uz to, ka saņemtā informācija ātrās brīdināšanas sistēmā par Šveices ražotāja Holle Baby Food GmbH saņemto preču partiju numuriem nav precīza, apturējis visu piecu bērnu pārtikas produktu izplatīšanu, portālu Diena.lv informēja PVD pārstāvji.

No izplatīšanas tirdzniecībā tiek izņemti visi iespējami piesārņoti Holle Baby Food GmbH bioloģiskie bērnu pārtikas produkti - Bio Hirse&Reis Vollkornbrei, (prosas un rīsu pilngraudu biezputra), Bio Hirse Milchbrei, (prosas piena biezputra), Bio Baby Hirsebrei Apfel-Birne (prosas biezputra ar āboliem un bumbieriem), Bio Baby Dreikornbrei (trīsgraudu biezputra) un Bio Baby Hirsebrei (prosas biezputra).

Minētie produkti ir ievesti izplatīšanai Latvijā no 2014.gada 17.janvāra.

Kā ziņots, 12.decembrī Holle Baby Food GmbH no tirdzniecības atsaucis izplatīšanai Latvijā ievestās piecu veidu sausās biezputras bērniem, ņemot vērā produktu paraugos konstatētu nevēlamu ķīmisko vielu.

Trijos produktu paraugos tika konstatēts neatļauts alkaloīds - atropīns -, apstiprinājuši Eiropas Komisijas Ātrās brīdināšanas sistēmas ziņojumi.

PVD sācis pārbaudes uzņēmumos, lai apturētu attiecīgo produktu izplatīšanu Latvijā, un aicina uzņēmējus nekavējoties atsaukt paziņojumā minētos produktus un pārtraukt to tirdzniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas