Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Raidījums: Loginovs patvaļīgi rīkojies ar brīvostas pārvaldes 277 000 eiro

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, četru gadu laikā patvaļīgi rīkojies ar milzīgām naudas summām, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) gada sākumā atbildes vēstulē policijai norādījis, ka Rīgas brīvostas pārvaldes darbības neliecina par prettiesisku rīcību. Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde gan secinājusi, ka Rīgas brīvostas pārvaldnieks Loginovs, iespējams, rīkojies pretlikumīgi, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli. Saskaņā ar lēmumā pausto par personas atzīšanu par aizdomās turamo, Loginovam tiek pārmestas trīs epizodes.

Pirmkārt, pamatojoties uz Loginova noslēgtajiem līgumiem ar Liepājas Jūrniecības koledžu, brīvosta no 2009. līdz 2013. gadam pārskaitījusi 190 000 latus, kas ir uzskatāmi par ziedojumiem.

Otrkārt, 2009. gadā, pamatojoties uz Loginova rīkojumu, Starptautiskās ostu asociācijas kontā ieskaitīts ziedojums cunami cietušajām ostām Japānā par 10 000 ASV dolāru (9041 eiro). Izmeklēšanas gaitā gūti pierādījumi, ka Loginovs, pārkāpjot likumu, kas paredz iespēju ziedot vienīgi valstij, četru gadu laikā patvaļīgi rīkojies ar brīvostas pārvaldei piederošiem līdzekļiem 277 417 eiro.

Treškārt, notikusi prēmiju izmaksāšana pārvaldes darbiniekiem tā sauktajos krīzes gados, pārkāpjot likumu, kas aizliedza 2009. gadā darbiniekiem izmaksāt prēmijas un naudas dāvanas, teikts lēmumā par personas atzīšanu par aizdomās turēto.

Jau ziņots, ka 12.oktobrī nolemts sākt kriminālvajāšanu pret Rīgas brīvostas pārvaldnieku Loginovu un viņa vietnieku Aigaru Pečaku par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, apstiprināja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Valsts policija pagājušajā nedēļā publiski paziņoja par lietas nodošanu prokuratūrai. Policija vien apstiprināja, ka divām Rīgas brīvostas amatpersonām inkriminētais noziegums ir saistīts ar prēmiju izmaksu. Ar brīvostu saistīti avoti aģentūru LETA iepriekš informēja, ka lieta saistīta ar prēmiju izmaksu brīvostā pirms vairākiem gadiem - ostas valde savulaik nolēmusi, ka atkarībā no brīvostas darba rezultātiem ostas pārvaldes darbiniekiem tiks izmaksātas prēmijas, taču reālā prēmiju izmaksa notikusi brīdī, kad valdība nolēmusi, ka prēmijas maksāt nedrīkst. Ostas valdes lēmums savukārt bijis pieņemts vēl pirms valdības lēmuma.

Saņemot oficiālu informāciju no prokuratūras, Rīgas brīvostas valdes pārstāvji pēc satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) aicinājuma sasauks brīvostas valdes ārkārtas sēdi, kurā vērtēs Loginova atbilstību ieņemamam amatam. Šāda informācija joprojām nav saņemta.

Pēc revīzijas Rīgas Brīvostas pārvaldē Valsts kontrole pirms vairākiem gadiem tiesībsargājošās iestādēs vērsās par vairākiem pārkāpumiem brīvostas darbībā. Valsts kontrole norādījusi, ka pārvaldes nelietderīgu lēmumu rezultātā ir radušies zaudējumi vismaz 573 314 eiro apmērā.

Valsts kontrole arī informējusi, ka ir nepamatoti izlietoti 538 214 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas