Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

RAPLM neļauj par iebraukšanu Jūrmalā prasīt divus latus

Jūrmalai nav tiesiska pamata dubultot iebraukšanas maksu pilsētā, secinājusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija. "Nodevas dubultošana, pamatojot to ar nepieciešamību pēc papildus finansējuma pašvaldības ikdienas funkciju nodrošināšanai, ir slikts precedents. Tas veicina nepareizu izpratni sabiedrībā par pieļaujamo pašvaldības rīcību krīzes laikā," komentē pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP). Nodevas palielināšanu līdz diviem latiem atbalstīja deputāti, bet ministrija pieprasīja pamatojumu.

Domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics iepriekš sacīja, ka Jūrmalai papildus naudu vajag vides sakārtošanai, notekūdeņu un atkritumu apsaimniekošanai, ainavas aizsardzībai, kā arī tūrismam labvēlīgas vides radīšanai.

RAPLM norāda, ka minētais ir funkcijas, kuru izpilde jāorganizē visām Latvijas pašvaldībām. Līdz ar to finanšu līdzekļu iegūšana šo funkciju īstenošanai, paaugstinot pašvaldības nodevu par iebraukšanu Jūrmalas īpaša režīma zonā, nav pamatota. Ministru kabinets īpaša režīma zonas statusu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā piešķīris ar mērķi nodrošināt vides aizsardzību, nevis nodrošināt papildus finansējumu jebkuru pašvaldības autonomo funkciju izpildei, pamato RAPLM.

Ministrija aicina Jūrmalas domi atcelt grozījumus saistošajos noteikumos, kas paredz dubultot maksu par iebraukšanu īpašā režīma zonā, un pašvaldības nodevu pārskatīt pēc īpaša režīma teritorijas noteikšanas pašvaldības teritorijas plānojumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas