Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

RAPLM prasa Jelgavas domes skaidrojumu par dienesta auto nomas konkursu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) pieprasījusi Jelgavas domei skaidrojumu par specifiskajiem noteikumiem dienesta auto nomas konkursa nolikumā, jo tie, kā uzskata ministrija, "nepamatoti ierobežo iespējamo pretendentu loku un, iespējams, liedz pašvaldībai iegūt iespējami izdevīgākus autotransporta nomas nosacījumus", vēsta portāls zz.

lv.Jau vēstīts, ka konkursa nolikumā pašvaldība bija iekļāvusi ļoti specifiskas prasības – vienai automašīnai obligāti jābūt gaiši brūnā metāliskā krāsā, ar koka un ādas apdari, tekstila tepiķiem, trim citām – obligāti sarkanā krāsā, bet mikroautobusam – tikai pelēkā krāsā.Tā kā starp RAPLM funkcijām ir pārraudzīt likumos un citos normatīvajos aktos noteikto uzdevumu izpildi pašvaldību darbības jomā, ministrija pieprasa Jelgavas pilsētas domei sniegt informāciju par  izvirzītās specifikācijas nepieciešamību. Ministrija vēlas iegūt skaidrojumu, kādu apsvērumu dēļ nolikumā iestrādātas prasības par krāsām. Tāpat arī prasīts sniegt informāciju par to, vai iepirkuma un izvirzītās specifikācijas dēļ nav bijušas domstarpības ar Iepirkumu uzraudzības biroju un citiem pretendentiem, kas, iespējams, varētu piedāvāt līdzvērtīga autotransporta nomu uz izdevīgākiem nosacījumiem. Bez tam tai jāsniedz viedoklis par to, vai tik konkrētu obligāto prasību, kā krāsa vai salona papildu aprīkojums, noteikšana nesamazina iespēju veikt plašāku izvēli un līdz ar to liedz iespēju samazināt izmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Vairāk lasi šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas