Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

RD maina noteikumus par atlaidēm sabiedriskajā transportā rīdziniekiem

Rīgas dome (RD) otrdienas rītā papildinājusi sabiedriskā transporta izmantošanas noteikumus, paredzot piešķirt 50% atlaidi sabiedriskā transporta izmantošanai Rīgas pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušajiem iedzīvotājiem "līdz 75 gadu vecumam".

Iepriekš Saeima otrajā no trīs lasījumiem pieņēmusi izmaiņas likumdošanā, kas paredz aizliegt deklarēto dzīvesvietu izmantot kā vienīgo nosacījumu atlaižu piešķiršanai, kā paredzēja iepriekš RD virzītie noteikumu grozījumi. Saeima galīgajā lasījumā vēl  lems par iespējām likumā iestrādāt vēl kādus nosacījumus, kas arī varētu stāties pretī RD iecerei par atšķirīgām brauciena izmaksām Rīgas sabiedriskajā transportā atkarībā no deklarētās dzīvesvietas un ievērojami dārgākiem braucieniem nerīdziniekiem.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) norādījis, ka līdz ar priekšlikumu par dažādām izmaksām Rīgas sabiedriskajā transportā nevarot runāt par kādas iedzīvotāju daļas diskrimināciju, jo Rīgas kā galvaspilsētas funkcijas jākompensē valstij. Patlaban notiekot rīdzinieku diskriminācija, jo pašvaldība dotē braucienus sabiedriskajā transportā visiem un rīdzinieki maksājot dubultā "par sevi un visiem pārējiem".

RD paredzējusi, ka 50% atlaide attieksies tikai uz abonementa biļetēm jeb tikai tādām, kas nopirktas iepriekšpārdošanā, ielādējot personalizētajā e-talonā. Tiem, kuriem nebūs personalizētais e-talons vai "rīdzinieka karte", un tiem, kuri biļetes iegādāsies pie vadītāja, būs jāmaksā pilna cena - 1,20 eiro par braucienu.

Personām, kurām pieder nekustamais īpašums Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā un kuras ir nekustamā īpašuma nodokļa maksātājas, braukšanas maksas atvieglojums būs 50% no abonementa biļetes cenas. Šī atlaide varētu stāties spēkā no 1.februāra. Rīgas Domes opozīcija norādījusi, ka šāda kārtība palielinās iedzīvotāju nevienlīdzību un samazinās sabiedriskā transporta pasažieru skaitu. Turklāt paredzams automašīnu skaita pieaugums galvaspilsētas ielās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas