Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Regulators: Ziņojumā par tirgus analīzi arī Baltkom tirgus daļas ir slepenas

Elektronisko sakaru komersanta Baltkom TV, kura dibinātājs un vadītājs Pēteris Šmidre pieprasīja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) noņemt konfidencialitātes statusu starpsavienojumu tirgus sadalījumam, kas noteikts regulatora Ziņojumā par tirgus analīzi, šajā ziņojumā iekļautie tirgus daļas dati ir slepeni un aizklāti ar melniem plankumiem, konstatēja biznesa portāls Nozare.lv.

SPRK sabiedrisko attiecību pārstāve Daiga Reihmane informēja, ka komersanti, kuru dati izmantoti ziņojumā, var saskaņā ar likumu un Eiropas Savienības (ES) direktīvām noteikt, ka šie dati ir konfidenciāli.

Viņa uzsvēra, ka Ziņojums par tirgus analīzi "nebūt nav slepens, tas ir pieejams SPRK mājaslapā". "Slepenas (klasificētas kā ierobežotas pieejamības) ir tikai tās ziņojuma daļas, kas satur informāciju, kuru kāds komersants iesniedzis kā konfidenciālu," skaidro Reihmane.

Viņa sacīja, ka pirmdien, 8.augustā, notikušās SPRK padomes sēdes laikā, kad, klātesot arī vairāku komersantu pārstāvjiem, notika diskusijas par vēl plānotajiem SPRK lēmumiem, Baltkom pārstāvji paši atsaucās uz komercnoslēpumu un atteicās skaidrot savu noteikto starpsavienojumu tarifu pieauguma pamatojumu.

Šajā SPRK padomes sēdē tika nolemts no 2012.gada 1.marta piemērot regulēšanas saistības 39 fiksētā tīkla elektronisko sakaru operatoriem, kā starpsavienojumu tarifu griestus nosakot 0,54 santīmus par izsaukumu un 0,5 santīmus minūtē par sarunas pabeigšanu cita operatora tīklā.

Savukārt Šmidre, rakstot LTA, Baltkom TV un vairāku citu operatoru vārdā, paziņojumā 5.augustā iebilda pret šī lēmuma izskatīšanu un sēdes dienā, 10.augustā, otrā paziņojumā teica, ka pieprasīs SPRK ziņojuma konfidenciālo daļu publiskošanu.

Ziņojuma par tirgus analīzi tekstā redzamas vairākas vietas, kur gan Lattelecom, gan Baltkom TV tirgus daļu skaitļi un tabulas ir pārklātas ar melnu. Divas tabulas, kas rāda 19 operatoru, tostarp Lattelecom un Baltkom TV, 2009.gada ieņēmumus un noslodzi, sniedzot starpsavienojumu pakalpojumus, ir slepenas, tāpat ar melnu klāts skaitlis, kur jūlijā publicētajā ziņojumā minēts Lattelecom lietotāju skaits.

Savukārt vairākās tabulās publicēti komersantu savstarpējie līdzšinējie starpsavienojumu tarifi, kas bieži būtiski pārsniedz SPRK nosacītos griestus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas