Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rekonstruējot TEC-2 avārijas kurināmā saimniecību, pāries no mazuta uz dīzeļdegvielu

Energokompānija AS "Latvenergo" plāno rekonstruēt Rīgas otrās termoelektrocentrāles (TEC-2) avārijas kurināmā saimniecību, pārejot no mazuta uz dīzeļdegvielu, informēja energokompānijas preses sekretāre Ivita Bidere.

TEC-2 avārijas kurināmā saimniecība ir nepieciešama, lai gadījumos, kad notiek neplānoti dabasgāzes piegādes traucējumi, TEC-2 varētu turpināt nodrošināt nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi lietotājiem Daugavas labajā krastā Rīgā, sacīja Bidere.

Veicot rekonstrukciju un pārejot no mazuta uz dīzeļdegvielu, ņemti vērā un izvērtēti vairāki svarīgi aspekti no vides draudzīguma un ekonomiskā izdevīguma viedokļa, norādīja Bidere.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc nav pieņemts lēmums pāriet uz kādu no atjaunojamajiem energoresursiem, "Latvenergo" norāda, ka, izmantojot citus kurināmos, piemēram, šķeldu, nav iespējams nodrošināt vairākas prasības - pārejas laikam no dabasgāzes uz avārijas kurināmo ūdens sildkatlam jābūt pēc iespējas īsākam, lai iedzīvotāji nejustu izmaiņas siltumapgādes kvalitātē, avārijas kurināmajam arī ilgstošas uzglabāšanas gadījumā jāsaglabā sava sākotnējā kvalitāte, uzglabāšanas teritorijai jābūt pēc iespējas mazākai, jo TEC-2 teritorija ir ierobežota. Pārejot uz dīzeļdegvielu, var arī turpināt izmantot esošos ūdens sildkatlus.

"Latvenergo" arī norāda, ka, pārejot no mazuta uz dīzeļdegvielu, tiks uzlabotas gaisa kvalitātes robežvērtības - apmēram 25 reizes tiks samazināti sēra dioksīda izmeši, vairs nebūs vanādija pentoksīda izmetes un praktiski nenotiks cieto daļiņu izmetes atmosfērā.

No ekonomiskā izdevīguma viedokļa dīzeļdegvielas avārijas kurināmā saimniecības ekspluatācijas izmaksas būs krietni vien mazākas par mazuta saimniecības ekspluatācijas izmaksām.

Patlaban "Latvenergo" iepirkumu procedūrā meklē projektēšanas darbu veicēju. Piedāvājumus var iesniegt līdz 14.oktobrim.

TEC saražotā siltumenerģija tiek nodota AS "Rīgas siltums". Patlaban notiek TEC-2 otrā energbloka rekonstrukcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas