Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Repše: Rīgas Brīvosta vienmēr ir bijis sāpju bērns

Ja šī patiešām ir tiesiskuma koalīcija, tad Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Leonīds Loginovs savu amatu zaudēs, portālam Diena.lv savu pārliecību saistībāa ar Valsts Kontroles ziņojumu pauda Baltijas asociācijas – transports un loģistika pārstāvis Ivars Landmanis.

Asociācija apvieno 13 uzņēmumus, starp kuriem ir AS Latvijas naftas tranzīts, AS Baltijas ekspresis, AS Kālija Parks, AS Ventbunkers u.c.

"L.Loginova nomaiņa bija nepieciešama jau sen. Nauda ir jāiegulda ostas attīstībā, nevis visādos apšaubāmos darījumos. Diemžēl izskatās, ka Rīgas pašvaldībai ir izdevīgi, ka Rīgas Brīvostas darbs norit tik necaurspīdīgi kā pašlaik," norādīja I.Landmanis.

Pretējās domas ir Latvijas stividorkompāniju asociācijas izpildirektors Uldis Papāns, kurš portālam Diena.lv apgalvoja, Rīgas Brīvosta attīstās ļoti sekmīgi un kravu apjoms gadu no gada būtiski pieaug. "Kamēr nav notiesājoša sprieduma, nav pamata runāt par Brīvostas vadības nomaiņu," pārliecināts U.Papāns. Jāpiebilst, ka viņa vadītā asociācija apvieno 17 Rīgas Brīvostā strādājošas stividoru kompānijas.

Loģistikas asociācijas vadītājs Aivars Tauriņš iespējamo Rīgas Brīvostas vadības nomaiņu vērtēt atteicās, aizbildinoties ar informācijas trūkumu.

Bijušais Ministru prezidents, pašlaik viens no biedrības Latvijas attīstībai dibinātājiem Einārs Repše portālam Diena.lv atzina, ka Valsts Kontroles atzinums ir ļoti rūpīgi jāizvērtē pašreizējam valdības vadītājam Valdim Dombrovskim un tad jāpieņem lēmums, lai gan, kā norādīja E.Repše, Rīgas Brīvosta visos laikos ir bijusi sāpju bērns. E.Repše arī atzina, ka nav pārsteigts par Rīgas Domes vicemēra Andra Amerika jau pausto, ka viņš neredzot iemesla Rīgas Brīvostas nomaiņai. "Nav jau pirmā reize, kad atsevišķas partijas ļoti cieši iestājas par Rīgas Brīvostas vadību un dara to nemotivēti. Domāju, ka A.Amerika viedoklis ir pārsteidzīgs," norādīja E.Repše.

Jau ziņots, ka Valsts Kontrole veica Rīgas Brīvostas revīziju par 2009. - 20011.gadu un  par tajā konstatējamiem pārkāpumiem.vērsīsies prokuratūrā.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts jau norādījis: Ja informācija par pārkāpumiem Rīgas brīvostas darbībās apstiprināsies, vadzis būs lūzis un Rīgas Brīvostas vadība tiks nomainīta.

Savukārt Rīgas Domes vicemērs Andris Ameriks ir norādījis, ka Brīvostas vadības maiņai neredz pamatojumu.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti trešdien, 13.martā, iepazīsies ar Valsts kontroles revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem Rīgas brīvostas pārvaldes darbā, sēdē aicināti piedalīties Valsts kontroles, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Rīgas brīvostas pārvaldes, kā arī Rīgas domes pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas