Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Repšes dibinātā Pūces partija

Einara Repšes dibinātā partija Latvijas attīstībai (LA) atšķirībā no citiem jaunajiem politiskajiem spēkiem nav pēdējā brīdī uzstutēts vēlēšanu projekts, jo 12. Saeimas vēlēšanām sāka gatavoties jau pirms teju trim gadiem. Tas notika līdz ar Einara Repšes, Edgara Jaunupa un Baibas Fromanes aiziešanu no Vienotības drīz pēc 11. Saeimas vēlēšanām. Kopā ar viņiem toreiz bija arī viens no E. Repšes tuviem līdzgaitniekiem Dans Titavs, kurš joprojām ir LA valdē, bet vairs nav aktīvo cilvēku lokā un nestartē arī Saeimas vēlēšanās.

Pirms vairākiem gadiem Latvijas attīstībai sevi pieteica ar vērienīgām reklāmas kampaņām, kuru mērķis, visticamāk, bija pieradināt sabiedrību pie šī politiskā spēka, bet tām vairs nevarētu būt lielas ietekmes uz šo vēlēšanu rezultātu. Vēl jo vairāk tāpēc, ka tajās vēlētājus uzrunāja arī Mārtiņš Bondars, kurš tagad ir Latvijas Reģionu apvienības līderis. LA ģenerālsekretārs Juris Pūce atgādina, ka partija dibināta tikai pērnā gada nogalē un nebūtu saistāma ar reklāmas kampaņu, kuru īstenoja tāda paša nosaukuma biedrība, kas pārdēvējās par Latvijas Nākotnes forumu.

Par viņiem nevarēs balsot

To, ka atbalsta gūšanai ar reklāmas pasākumiem vien nebūs gana, pierādīja Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Tajās LA, par spīti lielajiem finanšu un citu resursu ieguldījumiem, reklamējot saraksta līderi Andreju Žagaru, neguva ne tuvu nepieciešamo atbalstu, lai iekļūtu EP. Arī A. Žagars Saeimas vēlēšanās nekandidē un jau šajās dienās atstāj Latviju, lai vairākus mēnešus strādātu ārpus valsts, tāpēc kampaņā nevarētu piedalīties. Sarakstā nav arī Ulda Oša, kurš piedalās kāda Eiropas projekta īstenošanā un tāpat daudz laika pavada ārzemēs, bet ekonomists Ojārs Kehris kā bija, tā paliks tikai partijas atbalstītājs.

"Man privātajā biznesā ir jauni izaicinājumi. Vairāk varu dot, analizējot politiku, nekā tajā iesaistoties," sacīja D. Titavs, kura jaunais biznesa projekts ir SIA Titava laboratorija. Neko vairāk analītiķis nevēlējās atklāt. No neoficiāliem avotiem zināms, ka viņam kā sabiedrisko attiecību pārzinātājam bija atšķirīgs viedoklis par partijas izvēlēto taktiku. Pēdējā laikā samazinājies arī finansiālais atbalsts, lai gan vēl jūnijā iespaidīgas summas partijai bija ziedojuši uzņēmēji Olafs Berķis un Uldis Mierkalns. Vasaras sākumā par izstāšanos no biedrības paziņoja arī uzņēmējs Valērijs Belokoņs, kurš gan par šādiem plāniem LA veidotājus esot informējis jau pērnā gada nogalē.

Visu Ināras Egles rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

Nemesis
N
Būtu labāk rakuši grāvjus...
anno
a
Man pietiek ieraudzīt tajā kompānijā ''baltā un pūkainā'' Pūces trekno feisu , lai par viņiem nebalsotu!
Jānis
J
Vieglas smiltis!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas