Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Rēzeknē lido gaisa baloni

Vairāk nekā trīs desmiti košu, daudzkrāsainu gaisa balonu, sajūsmināto rēzekniešu skatienu pavadīti, līdz ar saulrietu uzplauka debesīs pāri Festivāla parkam, kad trešdienas vakarā Rēzeknē sākās 11.starptautiskais gaisa balonu festivāls LMT Kauss 2009. Kaut arī balonu atlidošana kavējās gandrīz stundu, vairāki tūkstoši festivāla apmeklētāju pacietīgi gaidīja krāšņo šovu.

Kā preses konferencē žurnālistus informēja festivāla preses sekretāre Elīna Ceriņa, gaisa balonu festivāls Rēzeknē notiek jau otro reizi, pirms tam tas sarīkots 2002.gadā. No desmit līdz šim notikušajiem festivāliem balonu skaita ziņā šis ir viens no kuplākajiem - dalībai festivālā ir reģistrējušās 32 gaisa balonu komandas no Latvijas, Lietuvas un Polijas. Pilotu vidū šogad ir rekordliels gaisa balonu pilotu-sieviešu skaits - deviņas pilotes sievietes.  

Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā festivālā gaisa balonu piloti veiks astoņus lidojumus agrās rīta stundās un vakarā ap plkst.18, kad laika apstākļi ir vispastāvīgākie. Sacensību laikā piloti, veicot sacensību direktora noteiktos uzdevumus, piedalīsies sacensībās un cīnīsies par uzvarētāja titulu. Balvu fonds šogad ir 4000 eiro, ko savā starpā sadalīs pirmo septiņu vietu ieguvēji. Papildus galvenajam balvu fondam festivāla organizatori piedāvā iespēju gaisa balonu pilotiem cīnīties par vēl kādu vērtīgu balvu. Izpildot Key Grab uzdevumu, gaisa balonu piloti varēs iegūt savā īpašumā jaunu automašīnu.

LMT Kauss 2009 laikā notiks arī dažādi izklaides pasākumi. Rēzeknes pilsētas svētku ietvaros, ceturtdien, 6.augustā, Festivāla parkā notiks svētku atklāšanas koncerts, kurā apbalvos pilsētas prasmīgākās saimnieces un daiļdārzu kopējus, piedalīsies Rēzeknes pašdarbnieku kolektīvi un jauno mūziķu grupas. Piektdien un sestdien Festivāla parkā uzstāsies jau Latvijā atzīti mūzikas izpildītāji. 7.augustā uz skatuves kāps grupas Labvēlīgais Tips, Credo un Tranzīts, bet sestdien, 8.augustā, Festivāla parku pieskandinās populārās un deju mūzikas skaņas Ellas, Discats, Natālijas Tumševicas un grupas Tumsa izpildījumā.

Svētku gaitā notiks arī Starptautiskajai jaunatnes dienai veltīti pasākumi, savukārt svētdien ar svinīgu dievkalpojumu un gājienu tiks atzīmēta Rēzeknes 9.kājnieku pulka 90.gadadiena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas