Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Riekstiņš: Līdz 2014.gadam iespējams būtisks mūsu karavīru skaita Afganistānā samazinājums

Līdz 2014.gadam iespējams būtisks Latvijas karavīru skaita Afganistānā samazinājums, pieļauj Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš.

Viņš ceturtdien žurnālistiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja, ka viens no sarunu tematiem rīt gaidāmajā NATO ģenerālsekretāra Andersa Foga Rasmusena vizītē Rīgā un gaidāmajā Čikāgas NATO samitā būs alianses misija Afganistānā, proti, kas vēl darāms līdz 2014.gadam, kad par savu valsti pilna atbildība būs jāuzņemas pašiem afgāņiem.

Pēc Riekstiņa teiktā, Latvijai šis jautājums ir būtisks, jo mūsu karavīri piedalās misijā Afganistānā, tādēļ svarīgi, lai Latvijas karavīru atsaukšana atpakaļ notiek koordinēti ar citām valstīm. Vēstnieks atgādināja, ka Latvija ir apņēmusies turpināt misiju Afganistānā, cik ilgi tas būs nepieciešams saskaņā ar kopējām alianses plāniem. Patlaban pastāvīgi tiek veikts drošības izvērtējums Farjabas proivincē. "Pēc šī brīža vērtējuma tiek lēsts, ka afgāņi varētu pārņemt atbildību par lielāko daļu no provinces drošības apmēram 12 līdz 18 mēnešu laikā," sacīja diplomāts.

Viņš pieļāva, ka līdz 2014.gadam var sagaidīt būtisku mūsu karavīru skaita samazinājumu Afganistānā. "NATO karaspēka klātbūtne ar mērķi visupirms būt gatavam kaujas operācijām lielā kļūst mazāka proporcionāli tam, kā afgāņi paši pārņem atbildību savās rokās," teica Riekstiņš, piebilstot, ka, visticamāk, Afganistānā būs jāpaliek uz vietas NATO spēkiem, lai veiktu atbalsta funkcijas.

"Protams, līdz 2014.gadam ceļš vēl ir ejams un jāskatās, cik veiksmīgi afgāņu drošības spēki tiks galā ar tiem jautājumiem tajās vietās, kur viņi ir pārņēmuši atbildību," uzsvēra vēstnieks NATO.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas